4 груд. 2019 12:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

45

0

На Вінниччині планують створити Центр громадського здоров’я

На Вінниччині планують створити Центр громадського здоров’я

На Вінниччині планують створити «Центр громадського здоров’я»


На Вінниччині планують створити Центр громадського здоров’я

На Вінниччині планують створити «Центр громадського здоров’я». Центр спрямовуватиметься на збереження і зміцнення здоров’я населення, соціально-гігієнічний моніторинг захворювання, епідеміологічний нагляд і біологічну безпеку. Також займатиметься боротьбою з епідеміями та управлінням у сфері громадського здоров’я.

Про це йдеться на сайті Вінницької облради.

Відповідно до розпорядження голови обласної Ради Анатолія Олійника та враховуючи висновок постійної комісії з питань боротьби з корупцією, люстрації, регламенту та депутатської діяльності відбулось установче засідання робочої групи з вивчення питання щодо створення комунального некомерційного підприємства «Центр громадського здоров’я Вінницької обласної Ради».

На Вінниччині планують створити Центр громадського здоров’я

На засіданні обговорили основні аспекти створення Центру, його функціональну наповненість та головні завдання, які вирішуватиме установа.

Діяльність Центру спрямовуватиметься на збереження і зміцнення здоров’я населення, соціально-гігієнічний моніторинг захворювань, епідеміологічний нагляд і біологічну безпеку, групову та популяційну профілактику захворюваності, боротьбу з епідеміями та стратегічне управління у сфері громадського здоров’я.

Головним завданням такого Центру є діяльність у сфері громадського здоров’я. Він виконуватиме функції лікувально-профілактичні, науково-практичні та організаційно-методичні у сфері охорони здоров’я. Установа забезпечуватиме якість лікування хворих на соціально-небезпечні захворювання, зокрема ВІЛ/СНІД, туберкульоз, наркозалежність, вірусні гепатити, тощо. А також попереджуватиме захворювання у контексті розбудови системи громадського здоров’я. Окрім того, Центр співпрацюватиме з науково-дослідними установами, міжнародними, громадськими організаціями у цій сфері.

На Вінниччині планують створити Центр громадського здоров’я - фото 2

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької облради