22 квіт. 2023 09:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

531

0

На Вінниччині планують відкрити часниковий хаб

На Вінниччині планують відкрити часниковий хаб

Ветерани та підприємці об’єднались, аби вийти на закордонні ринки


На Вінниччині планують відкрити часниковий хаб

На Вінниччині ветерани, які заснували власну справу з переробки часнику, планують підкорити не лише українськи ринки, але й закордонні.

Про це кореспонденту Вінниця.info ексклюзивно розказав Володимир Скосогоренко.

Власний, маленький бізнес колишній АТОвець заснував разом з товаришами. Коли повернулись з війни, шукали роботу, але потім вирішили, не хочуть залежати від працедавців. Виграли грант. Купили техніку і зайнялися переробкою часнику.

«Робимо часникову пасту і чорний ферментований часник. Він кілька днів готується у спеціальній печі. За рахунок ідеальної вологості та температури, стає чорним. Він натуральний. Не вирощується», - говорить Володимир Скосогоренко.

Смак цього часника – дивний. Він солодкий, більше схожий на чорнослив. Через війну, виробництво скоротилось. Володимир працює один, бо троє його товаришів пішли захищати Україну. Говорить, бізнес не буде закривати. Планує розвиватись. Вже об’єднались з підприємцями. Вирішили відкрити часниковий хаб.

«Це буде об’єднання холодильників, складів, переробників і тих, хто вирощує часник», - говорить підприємець Василь Гудзовський.

Тоді Україна повноцінно зможе забезпечувати себе часником і експортувати його за кордон. Володимир говорить, цей овоч – специфічний. На продукції пишуть, споживати треба обережно. Це підтверджують і дієтологи. Кажуть, часник – корисний не для всіх.

«Якщо є проблеми з кишковим трактом – це вже питання, якщо є проблеми з заниженим тиском – це вже питання. Варто його вживати чи ні, треба проконсультуватись з лікарем», - говорить дієтологиня Галина Бурківська.

На продукцію Володимира – великий попит. Поки його партнери на війні, чоловік вигадує нові рецепти. Каже, коли побратими повернуться, відкриватимуть підприємства в інших регіонах, щоби солдатам більше роботи було.

На Вінниччині планують відкрити часниковий хаб

На Вінниччині планують відкрити часниковий хаб - фото 2

На Вінниччині планують відкрити часниковий хаб - фото 3

На Вінниччині планують відкрити часниковий хаб - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info