25 берез. 2022 14:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

143

0

На Вінниччині платежі роботодавців до бюджету та спецфондів склали понад 1 мільярд гривень

На Вінниччині платежі роботодавців до бюджету та спецфондів склали понад 1 мільярд гривень

Цю суму роботодавці Вінниччини перерахували за три тижні березня


На Вінниччині платежі роботодавців до бюджету та спецфондів склали понад 1 мільярд гривень

Незважаючи на запровадження воєнного стану в Україні, бізнес Вінниччини поновлює та навіть активізує свою діяльність. На свої робочі місця повертаються працівники, яким виплачуються зарплати. За три тижні березня роботодавці Вінниччини перерахували до бюджету та спецфондів понад 1 млрд гривень.

Про це повідомила в.о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат.

Роботодавці Вінниччини сумлінно виконують свій обов'язок перед бюджетом, нараховуючи та сплачуючи податки і збори із заробленого. Підтвердженням цьому є сплата податків, зборів та обов'язкових платежів, які роботодавці регіону перерахували до бюджету упродовж трьох тижнів березня цього року. За цей час до зведеного бюджету було перераховано 1 млрд 45,1 млн грн, у т.ч. 503,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 505,1 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та 36,6 млн грн військового збору.

Також, виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат від імені усіх податківців області подкувала бізнесу Вінниччини за активну громадянську позицію у такий складний для держави час. Адже саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов'язань відбувається захист територіальної цілісності нашої країни та забезпечується її фінансова стабільність.

Водночас, посадовиця звертає увагу платників, що Законом № 2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» платників передбачено звільнення від відповідальності у разі неможливості виконання своїх податкових обов'язків.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info