11 серп. 2022 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

149

0

На Вінниччині почала зростати захворюваність на коронавірус

На Вінниччині почала зростати захворюваність на коронавірус

Щодня реєструють близько 20 нових випадків COVID-19


На Вінниччині почала зростати  захворюваність на коронавірус

На Вінниччині, у серпні відбувається поступове зростання захворюваності на COVID-19. Щодня реєструють близько 20 нових випадків захворюваності. Збільшується кількість хворих, які потребують госпіталізації. За минулу добу госпіталізовано 12-ть хворих, з них -5 дітей.

Про це повідомила заступниця директорки департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяни Бондаренко.

«У Вінницькій області вісім закладів охорони здоров’я приймають пацієнтів із захворюваннями на коронавірусну інфекцію. Вони забезпечені усім необхідним для лікування пацієнтів.Кількість ліжок достатня, ми забезпечені киснем, лікарськими засобами, кількість апаратів вентиляції легень. Однак, найкраща профілактика –це вакцинація. В нашій області існує дві вакцини CoronaVac та Pfizer», - говорить Тетяна Бондаренко.

Вакцини CoronaVac та Pfizerє у достатній кількості. У найближчі тижні очікується постачаннявід МОЗ вакциниJohnson&Johnson. Що стосується внутрішньо переміщених осіб, які не мають декларації із сімейним лікарем. Їм потрібно звернутися до найближчої амбулаторії загальної практики сімейної медицини і отримати щеплення.

«Ми проводимо вакцинацію бустерною дозою. На сьогодні у нас більше 60 тисяч жителів Вінницької області отримали бустерну дозу вакцини проти коронавірусу. Найпершими були медики, однак її потребують всі, особливо пенсіонери. Працюють пункти щеплень аби вакцинуватися та отримати бустерну дозу. Зверніться до свого сімейного лікаря. Якщо у вас немає декларації – зверніться в найближчу амбулаторію – вас вакцинують якісно, безкоштовно, навіть якщо не заключено декларації із сімейним лікарем», - зазначає Тетяна Бондаренко.

На Вінниччині почала зростати  захворюваність на коронавірус

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне