24 берез. 2021 17:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

62

0

На Вінниччині почали вакцинувати учасників АТО/ООС

На Вінниччині почали вакцинувати учасників АТО/ООС

Аби зробити щеплення у Вінницькому обласному клінічному госпіталі ветеранів війни розгорнула роботу мобільна бригада з вакцинації.


На Вінниччині почали вакцинувати учасників АТО/ООС

24 березня щеплення отримали учасники АТО/ООС, які записалися на вакцинацію за допомогою онлайн-анкети, розробленої Департаментом охорони здоров'я та реабілітації ОДА.

Про це повідомляється на сайті ОДА.

Аби зробити щеплення у Вінницькому обласному клінічному госпіталі ветеранів війни розгорнула роботу мобільна бригада з вакцинації.

«Сьогодні в цьому медзакладі працює бригада з Тростянецького центру ПМСД. За день тут планують вакцинувати 40 людей. Фахівцями бригади за сьогоднішній ранок вже вакциновано 90 працівників психоневрологічної лікарні. Загалом сьогодні вони планують зробити 130 щеплень. Навантаження не мале, але тут 2 лікарі та 3 медсестри і вони налаштовані швидко та якісно все зробити. Загалом сьогодні в області працює 9 мобільних бригад. Таким чином очікуємо близько 600 вакцинованих за сьогоднішній день. Почали працювати і пункти щеплень, туди приходять ті, хто записувались в чергу, здебільшого це люди, які входять до 1-2 етапу вакцинації. Вже почали по трохи вакцинувати людей з 3 етапу – освітяни і соціальні працівники. Також радіємо, що почали відгукуватись і записуватись на вакцинацію люди віком 80+.», - повідомляє заступник директора Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Тетяна Бондаренко.

На Вінниччині почали вакцинувати учасників АТО/ООС

Військовослужбовці, які прийшли на вакцинацію зазначають, що вирішив вакцинуватись не лише тому, що турбуються за своє здоров’я, але і не хочуть наражати на небезпеку рідних.

«Насамперед мене спонукало до вакцинації те, що я сам перехворів цією страшною хворобою і не з чужих слів знаю, що це. А зважаючи на ситуацію із поширенням коронавірусу в Україні і світі в цілому, вирішив вакцинуватися і, таким чином, подати приклад своїм бойовим товаришам і всім громадянам України. В 2014 році ми стали на захист Батьківщини від посягань зовнішнього ворога, а сьогодні маємо стати на захист життя і здоров’я всіх громадян України і людства в цілому. І головною зброєю в цьому є протидія поширенню коронавірусної інфекції шляхом вакцинації», - розповів учасник АТО, головний спеціаліст відділу у Вінницькій області Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Олег Дмитрійчук.

«Питання вакцинації я добре обміркував і переконаний, що вона однозначно потрібна. Ми відповідальні не лише за своє здоров’я, а й здоров’я тих, хто нас оточує. Щоб зменшити захворюваність на коронавірус, на моє переконання, необхідно приймати рішення і проходити вакцинацію. Тож закликаю усіх своїх побратимів записуватись на вакцинацію та очікувати свою чергу на щеплення»,- розповів під час розмови учасник АТО, начальник організаційного відділу апарату обласної державної адміністрації Михайло Затула.

На Вінниччині почали вакцинувати учасників АТО/ООС - фото 2

У Департаменті охорони здоров'я та реабілітації ОДА зазначають, що в області збільшується кількість людей, які хочуть отримати щеплення від COVID-19. Мешканці Вінницької області активно реєструються в онлайн-анкеті, звертаються до профільного департаменту, центрів первинної медико-санітарної допомоги.

«Також є багато охочих, які записалися на вакцинацію у додатку «Дія». Крім того, за рекомендацією профільного міністерства, ми запровадили в області систему реєстраторів. Уже підтверджені телефони в усіх пунктах щеплень, які будуть працювати і приймати дзвінки від людей, які хочуть вакцинуватися. Проводитиметься відповідний запис для того, щоб уникнути скупчення людей в пунктах щеплень. Таким чином, черги будуть розписані в такому порядку, щоб люди не чекали довго і точно знали, коли і до якого пункту щеплення їм необхідно прийти з документами. В області вакцинація проводиться незалежно від того, чи уклала особа декларацію з лікарем, чи ні. Профільне міністерство анонсувало наступну поставку вакцини AstraZeneka CoviShield для того, щоб ми не зупиняли щеплення», - підкреслила Тетяна Бондаренко.

В області уже вакциновано понад 5 тисяч осіб, які входять до першого та другого етапу імунізації. Лише за минулу добу щеплення отримали 810 осіб. У першу чергу, це медики, військові, працівники критичної інфраструктури (ДСНС, Національна гвардія, Національна поліція).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ОДА