18 серп. 2022 12:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

82

0

На Вінниччині поліція повідомила про підозру 69-річному прихильнику «руського міра»

На Вінниччині поліція повідомила про підозру 69-річному прихильнику «руського міра»

У своїх постах він тако підтримував дії окупантів на території України


На Вінниччині поліція повідомила про підозру 69-річному прихильнику «руського міра»

У місті Бар, що на Вінниччині, прокуратура повідомила про підозру 69-річному прихильнику «русского міра». Чоловік публікував у соцмережах матеріали комуністичної символіки. У своїх постах він тако підтримував дії окупантів на території України.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Як повідомив заступник начальника Відділення поліції №1 Жмеринського районного відділу поліції Ігор Король, в ході досудового розслідування поліцейські встановили, що чоловік протягом лютого-травня на особистій сторінці у соцмережі публікував матеріали із символікою комуністичного тоталітарного режиму. Пропагандував комуністичну ідеологію та поширював інформацію про підтримку дій країни-агресора відносно України.

Після проведення необхідних процесуальних дій слідством повідомлено чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Такий злочин карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info