19 лип. 2019 16:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

75

0

На Вінниччині помер чоловік внаслідок нещасного випадку на підприємстві

На Вінниччині помер чоловік внаслідок нещасного випадку на підприємстві

В дробильно-сортувальному цеху робітник потрапив під натяжний барабан. Смерть настала від тупої травми грудей. Комісія завершила розслідування нещасного випадку


На Вінниччині помер чоловік внаслідок нещасного випадку на підприємстві

Комісія завершила розслідування нещасного випадку, який стався 17 травня о 23:20 годині на підприємстві «Демидівський граніт», що знаходиться в Жмеринському районі. В дробильно-сортувальному цеху робітник потрапив під натяжний барабан. Смерть настала від тупої травми грудей. Комісія завершила розслідування нещасного випадку.

Про це йдеться на сайті Держпраці у Вінницькій області.

Під час очищення стрічкового конвеєра дробарки КСД–1750 дробильник Г., 1969 р.н., потрапив під натяжний барабан. Смерть настала від тупої травми грудей, що ускладнилась травматичним шоком.

Комісією встановлено, що нещасний випадок стався внаслідок порушень технологічного процесу під час аварійної зупинки дробарки КСД – 1750 і стрічкового конвеєра №2, у зв’язку з їх перевантаженням гірничою масою. Очищення бункера дробарки і стрічкового конвеєра організовано за відсутності технологічної карти (інструкції) та інструкції з охорони праці на даний вид робіт, а також не здійснення контролю за діями робітників та перебування працівників на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння.

На підставі вимог підпунктів 1, 2, пункту 15 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. На нього складено акт за формою Н-1.

Матеріали розслідування даного нещасного випадку направлено в прокуратуру для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Члени комісії зі спеціального розслідування мали зустріч з матір’ю потерпілого, роз`яснили її права відповідно до діючого законодавства.

Вінниця.info