6 листоп. 2019 15:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

94

0

На Вінниччині помер пацієнт, який чекав лікаря в приміщенні амбулаторії

На Вінниччині помер пацієнт, який чекав лікаря в приміщенні амбулаторії

67-річний пацієнт помер у амбулаторії Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги


На Вінниччині помер пацієнт, який чекав лікаря в приміщенні амбулаторії

67-річний пацієнт помер у амбулаторії Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, очікуючи прийому сімейного лікаря. Це сталося у вівторок 5 листопада.

Про це пише Калинівка citi.

«О 12.00 я розпочала прийом хворих, - розповідає сімейний лікар Олена Воротняк. – Хворий попередньо записався на прийом на 12.45. Це був його плановий візит до лікаря. 29 жовтня йому було проведено певне обстеження і він, найімовірніше, прийшов взнати результати аналізів. Пацієнт також отримував ліки за програмою «Доступні ліки» - це також могло бути причиною його запису на прийом. Ми можемо лише здогадуватись – він навіть не зайшов у кабінет».

На Вінниччині помер пацієнт, який чекав лікаря в приміщенні амбулаторії

За словами сімейного лікаря, цей пацієнт дуже відповідально ставився до свого здоров’я – контролював рівень цукру в крові, постійно звертався з консультаціями до ендокринолога, робив кардіограми, кожних три місяці консультувався у кардіолога, виконував призначення лікарів, дослухався їхніх порад.

«Як розповідав інший пацієнт, - каже Олена Воротняк, - вони розмовляли, а потім він раптово впав сусідові на плече і почав харчати. Ми віднесли його у кабінет до колеги, бо мій маленький, відразу почали надавати допомогу, викликали бригаду екстреної медичної допомоги».

На Вінниччині помер пацієнт, який чекав лікаря в приміщенні амбулаторії  - фото 2

Медики застосовували дефібрилятор, ін’єкції адреналіну, робили непрямий масаж серця, проводили інші невідкладні заходи, але запустити серце пацієнта не змогли.

«Це перший випадок, коли в амбулаторії сімейної медицини помер пацієнт, - каже заступник головного лікаря Калинівського МЦПМСД Наталія Посохова. - Дуже прикро, що так сталося. Це не був невідкладний стан, а звичайний плановий візит до лікаря, під час якого хворому стало зле і він раптово помер. Ми думаємо, що причиною смерті була серцево-судинна патологія – були певні ознаки, які дозволяють про це говорити. Можливо, це була тромбоемболія, чи порушення мозкового кровообігу. Але поки ми не називаємо причину смерті, про це можна буде сказати остаточно після висновку судово-медичної експертизи».

На Вінниччині помер пацієнт, який чекав лікаря в приміщенні амбулаторії  - фото 3

Вiнниця.info, фото - Калинівка citi