9 лип. 2019 17:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

101

0

На Вінниччині 5 тисячам особам заборонили виїзд за кордон через борг аліментів

На Вінниччині 5 тисячам особам заборонили виїзд за кордон через борг аліментів

За півроку у Вінницькій області понад п’ять тисяч осіб отримали заборону на виїзд за кордон


На Вінниччині 5 тисячам особам заборонили виїзд за кордон через борг аліментів

За півроку у Вінницькій області понад п’ять тисяч осіб отримали заборону на виїзд за кордон, тимчасове обмеження керувати транспортним засобом, полювати і користуватися зброєю. Всі вони боргували дітям аліменти протягом 4 місяців та більше.

Про це розповів Андрій Сусков, начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, – повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

За 6 місяців поточного року до 5 198 осіб, які мають заборгованість перед власними дітьми за 4 місяці, винесені постанови про тимчасове обмеження боржників у праві виїзду за кордон, керування транспортним засобом, право на полювання, право на користування зброєю. Крім того, до суду направлено 1291 протокол щодо застосування суспільно-корисних робіт. Наразі 484 особи приступили або вже виконали рішення суду про застосування до них суспільно-корисних робіт. В результаті на користь стягувачів було перераховано 590 591 грн.

Крім того, ті, хто накопичував борги роками, сплачують ще й штрафи. Зокрема, у поточному році з боржників по аліментах, які допустили заборгованість зі сплати понад 1,2 та 3 роки перераховано на користь стягувачів 718 669 грн. штрафів.

На Вінниччині 5 тисячам особам заборонили виїзд за кордон через борг аліментів

«Найбільшу одноразову суму стягнуто Центральним відділом ДВС міста Вінниця – боржником сплачено 170 254 гривень, з яких 47 309 гривень штраф за несвоєчасну сплату аліментів, 111 768,32, грн. – заборгованість зі сплати аліментів та 11176гривень – виконавчий збір», - навів приклад начальник управління державної виконавчої служби.

Загалом, станом на 3 липня поточного року стягнуто 82 902 210 гривень боргів з аліментів. Разом з тим, кількість проваджень даної категорії, які перебувають безпосередньо в органах ДВС, зменшується.

«Застосування до боржників суспільно-корисних робіт, та й інших засобів впливу, виявилися досить дієвими. Деякі боржники, зрозумівши дієвість прийнятих законів та невідворотність відповідальності, сплачують заборгованість по аліментах самостійно. Так протягом поточного року стягувачами, в зв’язку з погашенням заборгованості, відкликано 204 виконавчих документи», - зазначив Андрій Сусков.

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА