3 трав. 2019 15:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

54

0

На Вінниччині попрощалися з військовим, автомобіль якого підірвався на міні

На Вінниччині попрощалися з військовим, автомобіль якого підірвався на міні

3 травня у Могилеві-Подільському попрощалися із загиблим Героєм, 53-річним Сергієм Гвоздієвським.


На Вінниччині попрощалися з військовим, автомобіль якого підірвався на міні

3 травня у Могилеві-Подільському попрощалися із загиблим Героєм, 53-річним Сергієм Гвоздієвським. Чоловік помер 30 квітня опіковому центрі Дніпра від поранень, яких зазнав на Маріупольському напрямку. Автівка, на якій він їхав, підірвалась на міні. Чоловік отримав понад 70 відсотків опіків усього тіла та поранення кінцівок. Лікарі не змогли врятувати йому життя.

Про це повідомляють на сайті Могилів-Подільської міської ради.

Від імені побратимів прощальне слово сказав Олександр Хижун, командир взводу, де проходив службу Сергій: «Він з честю приймав усі життєві ситуації, не був боягузом та ніколи не втікав. Але так вийшло, що його вже немає серед нас… Ми втратили свого братика, якого нам вже не повернути. Хочеться, щоб це все закінчилося, і ми більше не ховали своїх Героїв».

Після виконання державного гімну України тіло Сергія Гвоздієвського у супроводі сотень могилівчан пронесли колоною від площі Шевченка, по вулиці Київській, до Шаргородського мосту. Люди не стримували сліз, коли бачили траурну процесію.

Поховали Сергія Гвоздієвського на кладовищі в с.Немія Могилів-Подільського району.

Історична довідка:

Народився Сергій 14.04.1966 року в селі Серебринець, Могилів-Подільського району в сім’ї колгоспників. Дитинство та навчання у школі пройшло в Серебринці. Після закінчення школи продовжив навчання у Мазурівському ПТУ.

У листопаді 1984 року був призваний на строкову військову службу до військово –морський сил. Служив на атомному підводному човні.

Після строкової служби одружився. Має дочку та двох онуків. Жив та працював у Могилеві-Подільському.

У січні 2015 року за власним бажанням був призваний на військову службу по мобілізації (4 хвиля). Служив у підрозділі спеціального призначення в зоні проведення АТО. У 2016 був звільнений.

У травні 2018 року за добровільно вирішив підписати контракт на проходження військової служби у високо-мобільних десантних військах та обрав 79 десантно-штурмову бригаду.

30 квітня в опіковому центрі Дніпра від поранень, яких зазнав 29 квітня на Маріупольському напрямку, помер від несумісних із життям травмами.

До Дніпра 53-річного Сергія Гвоздієвського напередодні евакуювали гелікоптером. Армієць був важко поранений під час доставки води на позиції Маріупольського напрямку. Автівка, на якій він їхав, підірвалась на міні. Сергій Гвоздієвський отримав понад 70 відсотків опіків усього тіла та поранення кінцівок. Дніпровським лікарям його врятувати не вдалося.

На фронті з березня 2015 року.

Залишилися дружина, донька і двоє онуків.

Вічна пам’ять!

На Вінниччині попрощалися з військовим, автомобіль якого підірвався на міні

Вiнниця.info