29 січ. 2020 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

82

0

Розшукали дитину, яка зникла у Гайсинському районі. Опікунська рада вирішить, чи залишать її з батьками

Розшукали дитину, яка зникла у Гайсинському районі. Опікунська рада вирішить, чи залишать її з батьками

Її батьки навіть не знали, де дитина знаходиться


Розшукали дитину, яка зникла у Гайсинському районі. Опікунська рада вирішить, чи залишать її з батьками

Про зникнення 14-річної дівчини 28-го січня поліції повідомила вчителька школи в Гайсинському районі, оскільки дитини не було на заняттях вже два дні. Правоохоронці, відразу розпочавши пошуки, змогли знайти зниклу 29-го січня в Оратівському районі.

Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції у Вінницькій області.

Зі слів начальника відділу ювенальної превенції Людмили Кузнєцової, дівчинка виховується в неблагополучній сім’ї. Її батьки періодично зловживають алкоголем, до поліції через зникнення дитини не зверталися і не знали, де знаходиться їх донька. Натомість надали інформацію, що вона нібито перебуває в Тетієві Київської області у знайомої.

Співробітники поліції звернулися до київських колег, аби перевірити місцезнаходження дитини, але у вказаному батьками місці її не було. Після цього правоохоронці почали перевіряти коло спілкування дівчинки, її друзів та знайомих. Вночі їм вдалося встановити місцеперебування зниклої в Оратівському районі. Але коли правоохоронці приїхали за встановленою адресою - дівчинка, зрозумівши, що її шукають, втекла. Оратівські поліцейські близько 5 години ранку знайшли її на дорозі, дівчинка йшла пішки.

Дитину доставили до відділення поліції та викликали її батьків. Ювенальні поліцейські проінформували відповідні соціальні служби. Питання подальшого проживання дівчинки у цій родині розглядатиметься на засіданні опікунської ради. За неналежне виконання батьків обов’язків щодо виховання дітей їх притягнуть до адміністративної відповідальності за ст.184 КУпАП. Згідно цій статті їм загрожує штраф від 850 до 1700 гривень.

Нагадаємо, раніше у Вінниці знайшли неповнолітню мешканку Одеської області.

Вінниця.info, фото Нацполіції