5 черв. 2020 11:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

82

0

На Вінниччині про підозру оголосили трьом виробникам фальсифікованого алкоголю

На Вінниччині про підозру оголосили трьом виробникам фальсифікованого алкоголю

На момент, коли їх виявили спец службовці, в них було 20 тонн спирту сумнівної якості та 7 тонн продукції – підготовлено для збуту


На Вінниччині про підозру оголосили трьом виробникам фальсифікованого алкоголю

В квітні 2020-го року працівники Служби безпеки України викрили у Вінниці організовану групу, яка займалася масштабним виготовленням фальсифікованого алкоголю. Відомо, що підпільні цехи зловмисники, окрім обласного центру, облаштували ще в Могилеві-Подільському. За результатами слідства трьом учасникам угрупування повідомили про підозру. Їм загрожує до 5-ти років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням сировини та знарядь виробництва.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Як повідомляють в СБУ, підпільні цехи з виготовлення фальсифікату нелегальні виробники облаштували у Могилеві-Подільському та Вінниці. Готову продукцію під виглядом відомих брендів вони продавали через інтернет по всій країні. Замовникам «товар» відправляли через одну з міжрегіональних кур’єрських служб.

Навесні, коли спецслужбовці викрили угрупування, у зловмисників вилучили 20 тонн спирту сумнівної якості та майже 7 тисяч літрів підготовленої до збуту алкогольної продукції на понад 5 мільйонів гривень.

Наразі організатору оборудки та двом його спільникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція ч.2 ст. 204 передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва та сировини для їх виготовлення.

Перевіряється інформація щодо інших осіб, задіяних у протиправній діяльності.

Викриття незаконних дій проводилось співробітниками УСБУ у Вінницькій області спільно зі слідчими Державної фіскальної служби під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області.

На Вінниччині про підозру оголосили трьом виробникам фальсифікованого алкоголю

Нагадаємо, у Вінниці правоохоронці виявили склад нелегальної «Пшеничної», коньяку і цигарок.

Вінниця.info, фото – зі сторінки УСБУ у Вінницькій області