30 січ. 2020 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

79

0

На Вінниччині прокуратура відкрила справу проти посадовців ДКВС

На Вінниччині прокуратура відкрила справу проти посадовців ДКВС

Прокуратурою розпочато досудове розслідування


На Вінниччині прокуратура відкрила справу проти посадовців ДКВС

Прокуратурою встановлено факт неналежного використання державного майна посадовими особами одного із державних підприємств системи Державної кримінально-виконавчої служби України у Вінницькій області.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Органами прокуратури Вінницької області встановлено факт зловживання службовим становищем, унаслідок чого державним інтересам завдано матеріальних збитків.

З'ясовано, що, службові особи одного із державних підприємств ДКВС, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для третіх осіб, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби, шляхом укладення договорів про надання послуг, які фактично є договорами оренди індивідуально визначеного державного майна, без проведення оцінки такого майна та здійснення розрахунків до договору, завдали істотної шкоди державі, яка полягала у ненадходженні за оренду державного майна понад 150 тис. гривень.

За вказаним фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Важливо: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вінниця.info