26 серп. 2021 10:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

104

0

На Вінниччині прикордонник вимагав хабар з «чорних лісорубів»

На Вінниччині прикордонник вимагав хабар з «чорних лісорубів»

Військового уже відсторонено від займаної посади


На Вінниччині прикордонник вимагав хабар з «чорних лісорубів»

На Вінниччині працівники ДБР затримали інспектора Могилів-Подільського прикордонного загону за вимагання хабаря. Прикордонник хотів «вирішити» питання з лісорубами щодо не притягнення їх до адмінвідповідальності за незаконну вирубку лісу.

Про це повідомляє ДБР.

Під час несення служби прикордонник виявив поблизу державного кордону незаконну порубку дерев. Але, замість того, аби припинити правопорушення, він запропонував громадянину, який вирубав дерева, дати йому грошей, аби «вирішити» питання щодо не притягнення до адміністративної відповідальності.

Під час отримання хабаря в сумі понад 10 тисяч гривень, прикордонника затримано. Цього ж дня йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою.

18 серпня Вінницький міський суд Вінницької області обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 190 320 гривень (80 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Військового уже відсторонено від займаної посади.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, оперативний супровід – СБУ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ДБР