18 верес. 2020 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

105

0

На Вінниччині прикордонники затримали молдованина, який намагався повернутися на батьківщину вплав

На Вінниччині прикордонники затримали молдованина, який намагався повернутися на батьківщину вплав

Але не зміг – завадила швидка течія.


На Вінниччині прикордонники затримали молдованина, який намагався повернутися на батьківщину вплав

16 вересня інспектор прикордонної служби виявив неподалік лінії державного кордону чоловіка, який намагався переплисти Дністер, обминувши пункт пропуску. Порушником виявився громадянин Молдови, який таким чином хотів повернутися на батьківщину, оскільки пункт пропуску через пандемію коронавірусу тимчасово не функціонує.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Могилів-Подільського прикордонного загону.

«16 вересня, під час несення служби дільничний інспектор прикордонної служби відділення інспекторів прикордонної служби «Цекинівка» виявив неподалік лінії державного кордону чоловіка, який намагався вплав перетнути річку Дністер, обминувши пункт пропуску.

Порушника, який є громадянином Молдови, затримано. Свій вчинок молдованин пояснив тим, що мав намір подолати швидку течію, аби повернутися на батьківщину. А так, як пункт пропуску через пандемію коронавірусу тимчасово не функціонує, іншого способу не знайшов.

Наразі громадянина Молдови притягнуто до відповідальності: рішенням суду йому призначено покарання у вигляді 7 діб адміністративного арешту», – йдеться в повідомленні прикордонників.

Як повідомили згодом у Вінницькій обласній прокуратурі, затриманий громадянин Молдови хотів таким чином уникнути відповідальності за скоєні крадіжки на території України.

За даними слідства, він та його товариш впродовж минулого та цього року скоїли на Вінниччині низку крадіжок з приватних домоволодінь, за одну з яких вже засуджені, а судовий розгляд ще двох обвинувальних актів триває.

Одного із молодиків, який перебував під вартою у кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому наразі триває, на початку вересня звільнили з-під варти у зв’язку з внесенням застави.

Бажаючи уникнути кримінальної відповідальності за скоєні злочини, 16 вересня підозрюваний намагався незаконно перетнути кордон України через річку Дністер до Молдови.

Слідчим суддею Вінницького міського суду 17 вересня розглянуто клопотання слідчого, погоджене прокурором, та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині прикордонники затримали двох громадян Молдови, які незаконно перетнули кордон, щоб порибалити.

Вінниця.info, фото – прикордонників