9 січ. 2020 09:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

106

0

На Вінниччині припинили діяльність 20 нелегальних заправок

На Вінниччині припинили діяльність 20 нелегальних заправок

Правоохоронні органи за фактом порушень відкрили 17 кримінальних проваджень


На Вінниччині припинили діяльність 20 нелегальних заправок

В ході боротьби з незаконною торгівлею пальним в області припинили діяльність 20 нелегальних заправок. За фактом порушення норм торгівлі пальним правоохоронці відкрили 17 кримінальних проваджень та вилучили понад 30 тисяч тонн пального. Про такі результати повідомили у Вінницький обласній державній адміністрації під час засідання міжрегіональної відомчої групи, що відбулося 8 січня. Про це повідомляє прес-служба державної адміністрації.

Під час засідання про свою роботу відзвітували представники правоохоронних органів області.

«Нами було зареєстровано до єдиного реєстру досудових розслідувань 17 кримінальних проваджень за вказаними фактами, в ході яких проведено 22 обшуки і огляди. Демонтовано 9 АЗС (зусиллями правоохоронців - 6, демонтували самі власники - 3). Крім того, вилучено у вказаних АЗС відповідну фінансову документацію та техніку. При цьому, з незаконного обігу вилучено понад 6 тисяч літрів скрапленого газу та близько 30 тисяч літрів дизельного пального. Наразі ще тривають слідчі дії, проводиться робота щодо виявлення подібних фактів»,– повідомив на засіданні прокурор Вінниччини Костянтин Мерімерін.

Окрім того, він зауважив, що в регіоні є АЗС, які і за візуальними характеристиками не відповідають прописаним стандартам. За його словами, невідомо, яким чином такі заправки взагалі отримали відповідні ліцензії.

Також, звітуючи про свою роботу, виконуючий обов’язки начальника фіскальної служби в області Олег Мартинюк розповів, що торік співробітники служби провели 43 перевірки, за результатами яких сума штрафів до власників АЗС склала 15 мільйонів 555 тисяч гривень. Тим не менш, досі немає відповідного судового рішення стосовно цих санкцій.

Наразі відбуваються всеукраїнські заходи з припинення роботи незаконних точок торгівлі пальним. Також на 9 січня запланована Всеукраїнська селекторна нарада, де йтиметься мова про основні проблеми у протидії незаконній торгівлі пальним та кількість виявлених фактів незаконної діяльності АЗС.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької обласної державної адміністрації