12 лип. 2021 16:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

143

0

На Вінниччині ремонтують дорогу через Нове місто, Красне і Черемошне

На Вінниччині ремонтують дорогу через Нове місто, Красне і Черемошне

Сергій Борзов розповів про збільшення масштабів відновлення автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінниччини»


На Вінниччині ремонтують дорогу через Нове місто, Красне і Черемошне

У Вінницькій області триває капітальний ремонт 11,2 кілометрів дороги О-02-03-05 Вороновиця-Тиврів-Шаргород, яка забезпечує транспортний зв'язок між трьома громадами. Дорогу розширюють та влаштовують зупинки і тротуари в межах населених пунктів.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Збільшуємо масштаби відновлення автомобільних доріг загального користування місцевого значення Вінниччини. У рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» оновленими шляхами «зшиваємо» Вінницьку область: з’єднуємо села, міста, громади, райони.

За два роки (2019-2020 рр.) на дорозі Вороновиця-Тиврів-Шаргород відремонтували 13 км за рахунок видатків Державного дорожнього фонду. Торік у процесі обстеження для вибору пріоритетних об’єктів виявили суттєві дефекти та пошкодження на іншому відрізку, адже дорога збудована у 70-х роках. Ця ділянка проходить через три населені пункти - Черемошне, Красне та Нове Місто. Вона забезпечує транспортний зв’язок між Вороновицькою, Тиврівською та Шаргородською, Гніванською територіальними громадами, а також з’єднує дороги державного значення. Сьогодні там іде ремонт - 11,2 км», - зазначено в дописі на сторінці Сергія Борзова.

Проїзну частину дороги розширять до 7 метрів. Проведуть фрезерування старого дорожнього полотна. Влаштують конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття. У межах населених пунктів влаштують тротуари та автобусні зупинки.

«Також урахують потреби осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення - облаштують пандуси та установлять бортові камені у понижені. Для збирання та відведення поверхневої води до водоскидних споруд передбачене влаштування прикрайкових лотків, бортових каменів. Для безпеки руху доповнять відсутні дорожні знаки та нанесуть дорожню розмітку. Наразі виконано підготовчі роботи, видалено порослі та поширено проїзну частину», - повідомив С. Борзов.

Завершити об’єкт планують до кінця 2022 року. Всього буде 24,249 км відремонтованої дороги.

На Вінниччині ремонтують дорогу через Нове місто, Красне і Черемошне

На Вінниччині ремонтують дорогу через Нове місто, Красне і Черемошне  - фото 2

На Вінниччині ремонтують дорогу через Нове місто, Красне і Черемошне  - фото 3


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info