7 верес. 2020 16:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

118

0

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії

Вже стартував перший навчальний модуль


На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії

7 вересня в обласному молодіжну центрі «Квадрат» голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Ірина Саранча презентувала першу у Вінницькій області Школу з підготовки громадських радників з інклюзії. Метою проекту є активізація членів 27 ОТГ області через розробку та впровадження спеціальної навчальної програми з підготовки таких радників із числа людей з інвалідністю, їхнього найближчого оточення, особливо – жінок, а також працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги місцевих громад протягом 12 місяців.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

«Розбудова інклюзивного середовища на Вінниччині – це основна мета нашої щоденної діяльності. Організацією реалізовано понад 100 соціально значущих програм, підтриманих міжнародними фондами та місцевою владою. на разі реалізовується інноваційний проект «Агенти громадянських змін», який надзвичайно актуальний у світлі завершення процесу децентралізації в Україні», – зазначила голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток», керівниця проектів Ірина Саранча.

Навчальна програма «Школа підготовки громадських радників з інклюзії та гендерних питань» складається з декількох тематичних освітніх модулів, перший з яких – «Інклюзія у соціальному вимірі» – 7 вересня розпочався на базі обласного молодіжного центру «Квадрат».

Партнером проекту є Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії - фото 2

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії - фото 3

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії - фото 4

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії - фото 5

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії - фото 6

На Вінниччині розпочала роботу Школа громадських радників з інклюзії - фото 7

Нагадаємо, на Вінниччині провели конкурс на 5 соціальних послуг, на які в 2020 році з обласного бюджету виділили понад півмільйона гривень. Серед них – послуга з консультування дітей з інвалідністю чи дорослих з інвалідністю з числа студентів закладів вищої освіти та учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти». Надавач послуги: Громадська організація «Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток»». Сума допомоги з обласного бюджету – 40 тисяч гривень.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА