31 лип. 2019 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

116

0

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера

Об’єкт має задовольнити не тільки українського туриста, але й іноземців


На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера

В Іллінцях розробляють туристичну концепцію метеоритного кратера, який є найстарішим у Європі, – щоб об’єкт зміг задовольнити не тільки українського туриста, але й був цікавим для іноземців. Об’єкт розташований у межиріччі Соб та Сибок, між селами Лугова Іллінецького району та Іваньки Липовецького району.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

30 липня, в м. Іллінці відбувся другий день семінару на тему: «Підвищення туристичної привабливості регіону. Розробка концепції розвитку Іллінецького кратеру». Під час заходу обговорювали питання щодо розвитку туристичного комплексу Іллінецько-Липовецького кратера, який зміг би задовольнити не лише українського туриста, а й бути цікавим для туристів з інших країн.

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера

Зокрема, польські експерти у галузі туризму Герард Герлінський, Влодзімєж Щурек та Роман Вадовські, які займалися створенням «ЮраПарку» в Сьвєнтокшиському воєводстві, розповіли про партнерство заради успіху та консолідацію влади, бізнесу і громадськості при реалізації ідеї «Балтівський Парк Динозаврів».

У свою чергу, координатор проекту, партнер Академії Готельних Інвесторів «Зелені Шляхи України» Сергій Підмогильний та радник з регіонального розвитку Вінницького ЦРМС Юрій Войціцький розповіли присутнім про успішні практики розвитку та шляхи усунення помилок як територіальних, так і приватних туристичних проектів.

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера - фото 2

Крім того, представники ГО «Освітній простір 2.0» Вікторія Турчак та Олена Солоїд провели практичну роботу над розробкою концепції Іллінецького кратера.

Також учасники заходу оглянули Іллінецький кратер, що розташований у межиріччі Соб та Сибок, між селами Лугова Іллінецького району та Іваньки Липовецького району. Вік астроблеми близько 400 мільйонів років, виник кратер у результаті зіткнення космічного тіла з масою близько 40 мільйонів тонн та діаметром 230-300 м. з твердими породами Українського щита. На місці зіткнення утворився кратер з первинним діаметром близько 7 км. та завглибшки до 600-800 метрів.

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера - фото 3

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера - фото 4

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера - фото 5

На Вінниччині розробляють туристичну концепцію найстарішого в Європі метеоритного кратера - фото 6

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА