12 трав. 2020 14:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

103

0

На Вінниччині рибалки наловили риби на майже 10 тисяч гривень

На Вінниччині рибалки наловили риби на майже 10 тисяч гривень

Порушників інспектори виявили впродовж вихідних


На Вінниччині рибалки наловили риби на майже 10 тисяч гривень

Впродовж 10-11 травня співробітники Вінницького рибоохоронного патруля виявили рибалок, які здійснювали вилов риби за допомогою забороненого знаряддя. Одні завдали збитків державі на суму майже в 6 000 гривень, інший – на 3 400.

Про це повідомлять на фейсбук-сторінці Вінницького рибоохоронного патруля.

10 травня 2020 року Вінницький рибоохоронний патруль в нерестовий період викрив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Мурафа, поблизу села Довжок Шаргородського району Вінницької області.

Близько 23 години патрульні виявили порушників, які спільно здійснювали вилов риби забороненим знаряддям лову – однією лісковою сіткою. У сітці знаходилась така риба: сазана – 17 екземплярів, товстолоба – 3 екземпляри.

Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 22 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 5 967 грн.

На осіб складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до районного суду.

На Вінниччині рибалки наловили риби на майже 10 тисяч гривень

Схоже порушення сталося наступного дня, 11 травня.

Інцидент стався на тій же річці, але неподалік іншого населеного пункту – села Мурафа Шаргородського району Вінницької області.

Вночі інспектори виявили громадянина, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – «хваткою». У «хватці» знаходилось 40 екземплярів плітки. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 2 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 3 400 грн.
На особу складено протокол за аналогічною статтею. Матеріали справи готується для передачі до районного суду.

Згідно ст. 85 ч. 4, грубе порушення правил рибальства тягне за собою накладення штрафів: на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-680 грн.) і на посадових осіб – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-850 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

В управлінні Держрибагентства у Вінницькій області просять звертатися за телефонами «гарячої лінії»: (068) 018-37-52 або (073) 004-86-06 у разі, якщо хтось виявить порушення правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

На Вінниччині рибалки наловили риби на майже 10 тисяч гривень - фото 2

Нагадаємо, раніше співробітники Вінницького рибоохоронного патруля спалили майже 3 кілометри конфіскованих сіток.

Вінниця.info, фото – рибоохоронного патруля