22 груд. 2020 15:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

91

0

На Вінниччині ще сім дітей-сиріт отримають квартири

На Вінниччині ще сім дітей-сиріт отримають квартири

На Вінниччині ще сім дітей-сиріт отримають квартири на суму понад 2,5 млн гривень


На Вінниччині ще сім дітей-сиріт отримають квартири

На Вінниччині ще сімом дітям-сиротам придбають житло на суму понад 2,5 млн гривень. Сьогодні на засіданні обласної комісії з питань розподілу у 2020 році субвенції з державного бюджету затвердили виплату грошової компенсації для придбання житла дітям наступним в порядку черговості у регіональному загальному списку.

Про це у Фейсбук написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

На комісії було обговорено перерозподіл залишку коштів субвенції у 2020 році з держбюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа та формування регіонального списку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа для виплати грошової компенсації.

«Вінницька обласна адміністрація буде роботи все необхідне задля того, аби отримана субвенція не поверталась у державний бюджет. Використовувати в повному обсязі на допомогу вінничанам. Дбати про сиріт та про родини захисників – обов’язок влади.

На забезпечення житлом сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та родин учасників АТО/ООС з державного бюджету регіонам виділяється субвенція. Цільова субвенція 2019 – 2020 років для Вінницькій області склала 75 млн гривень. За ці кошти придбано 146 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Збудовано дитячий будинок сімейного типу у селі Студена Піщанського району, придбано будинок в Літині для родини, яка створила дитячий будинок сімейного типу. Триває будівництво двох малих групових будинків Стрижавського дитячого будинку-інтернату. Замовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво дитячого будинку сімейного типу у смт. Сутиски.

За сухими цифрами стоять людські долі. Дітей, які росли без батьків і йдуть в доросле життя. Батьків-вихователів, які взяли на себе величезну відповідальність ростити знедолених діток в родинному затишку, з любов’ю і батьківською турботою. Це молоді люди, які самотужки будують своє майбутнє, навчаються, працюють. Їм нема на кого розраховувати – лише на себе. Тому кожен, хто отримував від держави ключі від свого(!) нового житла щиро говорили: «Навіть не вірив, що влада подбає про мене», – йдеться в дописі голова Вінницької ОДА.

На Вінниччині ще сім дітей-сиріт отримають квартири

Нагадаємо, для дітей-сиріт з Вінниччини придбають три квартири коштом державного бюджету. Також 58 дітей отримають грошову компенсацію.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info