10 трав. 2019 12:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

93

0

На Вінниччині штрафують за те, що роздільно не сортують сміття

На Вінниччині штрафують за те, що роздільно не сортують сміття

Cумою на 78 217 гривень екологи оштрафували 169 особи


На Вінниччині штрафують за те, що роздільно не сортують сміття

На Вінниччині сумою на 78 217 гривень екологи оштрафували 169 особи. Їх притягнуто до адміністративної відповідальності за результатами рейдових перевірок порушень в частині поводження з твердими побутовими відходами. Серед винуватців, як органами місцевого самоврядування, посадові особи, так і громадянами.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

«Серед основних порушень: розміщення побутових відходів у несанкціонованих місцях, порушення правил утилізації відходів, відсутність системи для роздільного збирання ресурсоцінних компонентів твердих побутових відходів. Крім того, відсутність чіткого механізму щодо заборони захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів призводить до порушень експлуатації місць видалення твердих побутових відходів Вінницької області», - йдеться у повідомлені.

Протягом березня-квітня 2019 року спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області у відповідності до розпорядження Вінницької обласної державної адміністрації від 01.02.2019р. № 84 «Про організацію весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів» було проведено рейдові перевірки щодо впровадження органами місцевого самоврядування заходів з роздільного збирання побутових відходів та з виявлення фактів незаконного розміщення відходів у несанкціонованих місцях. Оскільки, відповідно до Закону України «Про відходи» з 01 січня 2018 року заборонено захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів, пріоритетними напрямками для проведення рейдових перевірок визначено території органів місцевого самоврядування, в яких не розпочато реалізацію заходів по забезпеченню виконання вимог статті Закону.

Вінниця.info