25 лют. 2023 15:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

146

0

На Вінниччині слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських

На Вінниччині слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських

У обох випадках водії Водіям-порушникам загрожує до 4 років позбавлення волі


На Вінниччині слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських

На Вінниччині 24 лютого, нетверезі водії пропонували інспекторам груп реагування патрульної поліції хабар за не притягнення їх до адміністративної відповідальності. Водіям-порушникам загрожує до 4 років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Так у селі Зарванці Вінницького району інспектори сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 3 Вінницького райуправління зупинили автомобіль марки Audi, на який Державною виконавчою службою накладено арешт.

За кермом транспортного засобу перебував 28-річний місцевий житель. Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік відмовився та аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 300 доларів США.

Ще один факт спроби підкупу поліцейських зафіксовано неподалік с. Медвеже Вушко Вінницького району. Поліцейські зупини 43-річного жителя Копайгородської територіальної громади, водія автомобіля марки Opel, за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування із чоловіком правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від освідування чоловік також відмовився та аби уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 3000 гривень.

Відносно порушників правоохоронці склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди відкрито кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення чоловікам загрожує до 4 років позбавлення волі.

На Вінниччині слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських

На Вінниччині слідчі задокументували два факти спроб підкупу поліцейських - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info