22 верес. 2020 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

87

0

На Вінниччині службовці підприємства не сплатили майже 7 мільйонів гривень податків. Триває слідство

На Вінниччині службовці підприємства не сплатили майже 7 мільйонів гривень податків. Триває слідство

Зловмисникам загрожує чималий штраф та обмеження волі


На Вінниччині службовці підприємства не сплатили майже 7 мільйонів гривень податків. Триває слідство

Слідчі Державної фіскальної служби Вінниччини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розслідують злочини за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. На думку слідчих, службові особи одного з підприємств області впродовж 2016-2019 років, внаслідок імітування господарських відносин, недоплатили до держбюджету понад 6 мільйонів 8 тисяч гривень.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в повідомленні, у ході досудового розслідування в даній справі слідчі провели 11 обшуків в Дніпрі, Білій Церкві та Гнівані.

Під час обшуків службовці вилучили документи, які підтверджують проведення фінансово-господарської діяльності підприємствами з ознаками фіктивності, телефони, ноутбуки та флеш-накопичувачі, чорнові записи щодо реалізації продукції за готівку.

Під час розслідування встановлено, що зловмисники надавали послуги підприємствам реального сектору економіки щодо формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку, частину якої в сумі 720 тисяч гривень вилучено під час проведення обшуків.

Наразі слідчі дії тривають, до суду подано клопотання про накладення арешту на вилучене майно.

Довідково

Ч. 1 ст. 366 КК України – Службове підроблення, – караються штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 до 68 тисяч гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Ч. 3 ст. 212 КК України – Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), – караються штрафом від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 425 тисяч гривень) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вінниця.info, фото – прокуратури