20 верес. 2019 09:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

93

0

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото

Триватиме два тижні – до 4 жовтня.


На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото

19 вересня на Вінниччині стартував ХХVІI обласний Фестиваль творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «ПОВІР У СЕБЕ». Триватиме два тижні – до 4 жовтня. Цьогоріч участь у ньому беруть 120 обдарованих дітей та молоді з функціональними обмеженнями з 23 районів, 5 міст обласного значення та 2 ОТГ. Вони підготували більше 500 робіт, виконаних різними техніками.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Серед експонатів виставки:

  • твори образотворчого мистецтва (акварель, гуаш, олівці, олійні фарби, аплікація (з тканини, паперу, шкіри), квілінг, графіка);
  • твори декоративно-прикладного мистецтва (випалювання, вишивка бісером, вишивка стрічкою, вишивка хрестиком, вишивка гладдю, плетіння гачком, шпицями, вироби із бісеру, різьба по дереву);
  • дизайнові композиції з використанням природного матеріалу (вироби з глини, з солоного тіста, з соломки, лози); - виготовлення іграшок (в’язані, шиті).У Фестивалі беруть участь молоді автори літературних творів.

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото

Організаторами обласного Фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «ПОВІР У СЕБЕ» є Вінницька обласна державна адміністрація, Вінницька обласна Рада та обласний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Проводиться даний захід з 1992 року.

«Основна мета, яку ми переслідуємо, організовуючи фестиваль розвивати творчі здібності дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізації їх талантів, сприяння їх інтеграції в суспільство, тож недарма гасло Фестивалю закликає: «Повір у себе і в тебе повірять інші», - наголосила Наталя Заболотна, директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА.

Учасниками обласного Фестивалю є переможці районних та міських відбіркових конкурсів, а також вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Це – діти та молодь віком від 7 до 35 років.

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото  - фото 2

«Цьогоріч виставка робіт учасників Фестивалю триватиме з 19 вересня по 4 жовтня. Глядачі, які відвідають виставку, голосуватимуть за учасника, робота якого найбільше сподобається, для цього підготовлені спеціальні скриньки. Пам`ятні відзнаки фестивалю отримає кожен його учасник, а особливими подарунками будуть нагороджені 35 переможців, які отримають найбільшу кількість голосів, та заклад соціального обслуговування, за учасників якого проголосують найбільше відвідувачів»,- зазначила директорка обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олена Стоялова.

Нагородження учасників відбудеться 4 жовтня у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського.

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото  - фото 3

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото  - фото 4

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото  - фото 5

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото  - фото 6

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото  - фото 7

На Вінниччині стартував фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Фото  - фото 8

Вiнниця.info, фото Вінницької ОДА.