6 лют. 2020 16:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

60

0

На Вінниччині стартує обласний конкурс розвитку громад, бюджет якого 15 мільйонів гривень

На Вінниччині стартує обласний конкурс розвитку громад, бюджет якого 15 мільйонів гривень

Цьогорічний фонд обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад становить 15 млн. грн.


На Вінниччині стартує обласний конкурс розвитку громад, бюджет якого 15 мільйонів гривень

Вже сімнадцятий рік в області сільські, селищні, міські ради, об’єднані територіальні громади та районні ради реалізовують проекти з розвитку своїх громад за кошти обласного бюджету. З 10 лютого офіційно буде оголошено черговий запуск прийому проектів адміністратором 17 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

6 лютого під головуванням очільника обласної ради Анатолія Олійника відбулося перше засідання Конкурсної ради, на якому затвердили Положення про конкурс та вимоги до заяв.

«Коли проводився 13 конкурс проектів розвитку територіальних громад 2016 року, все відбувалося у ручному режимі, без відповідної формули обрахування балів, – прокоментував Анатолій Олійник. – Ми проводили тричі засідання групи по три години кожну. Дискутували по кожному із проектів, щоб визначити переможців. Це було надто складно. Після цього було прийняте рішення передати право адміністрування конкурсом Секретаріату Асоціації органів місцевого самоврядування і, таким чином, протягом наступних років було напрацьовано методику – дієву формулу щодо визначення переможців. Звичайно, дослухались до думки районів, наприклад Калинівського, який завжди мав своє окреме бачення та переважно дофінансовує проекти, подані від громад. Додали окремі напрями проектів, зокрема цьому року – це підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями, збереження історико-культурної та духовної спадщини, розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів, впровадження енергоощадних та ресурсноефективних технологій у закладах бюджетної сфери, модернізація мереж вуличного освітлення, тощо».

Цьогорічний фонд обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад становить 15 млн. грн. Однак, на засіданні Конкурсної ради обговорили питання збільшення фонду у разі вивільнення додаткових коштів.

Нагадаємо, фонд обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад формується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування заходів з проведення конкурсів і реалізацію проектів у відповідному бюджетному періоді, а також за умов співфінансування з інших джерел, незаборонених законодавством. Фінансування проектів відбуватиметься згідно з вимогами до власного внеску учасників конкурсу за чотирма категоріями.

На Вінниччині стартує обласний конкурс розвитку громад, бюджет якого 15 мільйонів гривень

Вінниця.info, фото - облради