7 січ. 2020 10:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

131

0

На Вінниччині створили ескадрилью для забезпечення спецоперацій ЗСУ

На Вінниччині створили ескадрилью для забезпечення спецоперацій ЗСУ

До кінця 2020 року на озброєння ескадрильї перебуватиме три типи авіаційної техніки – гелікоптери Мі-2 та Мі-8, а також літаки Ан-26


На Вінниччині створили ескадрилью для забезпечення спецоперацій ЗСУ

На Вінниччині створена 35-та змішана авіаційна ескадрилья, що призначена для оперативного повітряного забезпечення діяльності Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Перші польоти заплановані на 8 – 9 січня. Вона в підпорядкуванні 456-ї бригади транспортної авіації та оперативно командуванню Сил спеціальних операцій. Ескадрилья побудована за стандартами НАТО, біля 80% чисельності складають військові 456-ї бригади, також вона включає штаб, що комплектується з інших частин.

Про це йдеться в повідомленні Командування Повітряних Сил сторінці на Фейсбук.

«Починаючи з 2015 року в нас сформована нова структура – Сили спеціальних операцій, які повністю оснащені за стандартом НАТО. За цими стандартами ССО повинні мати повітряну компоненту. Рішення про її створення було прийняте у 2019 році. Для чого? Найперше, це мобільність і скритність управління. Час від моменту прийняття рішення на виконання завдання, до його безпосереднього виконання буде мінімальним, і менша кількість людей про це знатиме», – повідомив командир 35-ї ескадрильї Богдан Андрушко.

Особовий склад проводитиме тренування в Україні, а потім і за кордоном.

До кінця 2020 року на озброєння ескадрильї перебуватиме три типи авіаційної техніки – гелікоптери Мі-2 та Мі-8, а також літаки Ан-26. Після 20-го року в складі 35-ї ескадрильї також з’являться бойові гелікоптери Мі-24.


Вінниця.info