2 лют. 2021 15:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

248

0

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими

Головна мета ініціативи – підготовка юнаків та дівчат, які бажають навчатися у вищих навчальних закладах МВС та в майбутньому працювати в поліції.


На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими

2 лютого керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко презентував молодіжний проєкт «Кадедський корпус поліції». Головна мета ініціативи – підготовка юнаків та дівчат, які бажають навчатися у вищих навчальних закладах МВС та в майбутньому працювати в поліції. Цього дня 15 юнаків та дівчат вже подали необхідні документи, а їхня підготовка розпочнеться за два тижні.

Про це інформують у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

В поліції зазначають, що проєкт орієнтований на учнів випускних класів або коледжів, які мають бажання здобути в подальшому освіту у вузах МВС.

Як розповів начальник ГУНП Іван Іщенко, кадети поліції отримають фахові знання та фізичну підготовку на базі навчального центру поліції, де є новітня техніка, оснащення та сучасні спортивні зали. До підготовки молоді залучатимуть інструкторів, психологів та науково-педагогічний склад державних закладів вищої освіти МВС.

«Цей проєкт стане гарним стартом і підтримкою молодим людям, які в майбутньому приєднаються до великої команди Національної поліції. «Кадетський корпус» – це перший крок до реалізації їх мрії і ознайомлення з важливою і відповідальною професією», – зазначає Іван Іщенко.

Після презентації проєкту перший меморандум про співпрацю підписали з Одеським державним університетом внутрішніх справ.

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 2

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко та проректор Одеського державного університету внутрішніх справ Олександр Поліщук поставили підписи під угодою.

За словами очільника поліції, в найближчому майбутньому до реалізації проєкту долучаться і інші заклади вищої освіти МВС. В межах Меморандуму запланували проведення різноманітних заходів з метою консультування старшокласників, надання допомоги в підготовці до тестових завдань ЗНО. В рамках цих заходів кандидатів на навчання у виші системи МВС знайомитимуть з особливостями перевірки рівня фізичної підготовки, умовами та порядком виконання контрольних вправ, а також надання практичної допомоги кадетам, що потребують підвищення фізичних якостей.

Проректор Одеського вишу Олександр Поліщук зауважив, що університет всіляко підтримуватиме таку ініціативу, адже навчання і виховання дітей є вагомою складовою правоохоронної діяльності.

«Ми надаватимемо допомогу науково-педагогічними працівниками, щоб всі випускники «Кадетського корпусу» успішно вступали до нашого закладу», – каже Олександр Поліщук.

В свою чергу, заступник начальника ГУНП, керівник поліції превенції Ігор Волокітенко зазначив, що цей проєкт є соціальним, а навчання кадетів здійснюватиметься безкоштовно за рахунок підтримки Вінницької обласної та міської влади. Бажаючі навчатися в кадетському корпусі будуть забезпечені одностроєм та усім необхідним для підготовки.

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 3

Сьогодні перші 15 хлопців та дівчат вже подали документи для навчання в «Кадетському корпусі». Вже за два тижні вони одягнуть однострої кадетів та розпочнуть підготовку.

Після презентації проєкту представникам Одеського університету внутрішніх справ продемонстрували наявну матеріально-технічну базу для підготовки кадетів.

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 4

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 5

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 6

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 7

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 8

На Вінниччині створюють «Кадетський корпус поліції» для юнаків та дівчат, які хочуть працювати поліцейськими - фото 9



Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото та відео – поліції

title

title