15 черв. 2021 08:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

80

0

На Вінниччині суд повернув в громаду 2 гектари землі відумерлої спадщини

На Вінниччині суд повернув в громаду 2 гектари землі відумерлої спадщини

У власність сільської громади в Гайсинському районі повернуто 2 га землі відумерлої спадщини


На Вінниччині суд повернув в громаду 2 гектари землі відумерлої спадщини

Тростянецьким районним судом Вінницької області задоволено заяву прокуратури про визнання земельної ділянки відумерлою спадщиною і повернення її у власність однієї з територіальних громад Гайсинського району.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Встановлено, що у власності місцевого жителя, який помер, перебувала земельна ділянка (пай) площею 2 га вартістю 250 тис. гривень.

Після смерті чоловіка спадкоємців, які б заявили про свої спадкові права на його майно, у визначений законом термін не було виявлено. З огляду на це, сільська рада мала б подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою і прийняти у власність землю.

Втім орган місцевого самоврядування не виконав цієї процедури, втративши кількарічні грошові надходження до бюджету від оренди землі. Водночас ненадходження додаткових коштів до місцевого бюджету обумовлює необхідність у фінансовій підтримці громади з державного бюджету, чим порушуються економічні інтереси держави», - зазначено в повідомленні.

Представляючи інтереси держави, прокуратура звернулася до суду з заявою про визнання земельної ділянки відумерлою спадщиною і повернення її у власність громади.

Суд задовольнив зазначену заяву прокурора.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративна