11 черв. 2020 10:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

92

0

На Вінниччині суд призначив довічне позбавлення волі убивцям, які задушили таксиста і викрали авто

На Вінниччині суд призначив довічне позбавлення волі убивцям, які задушили таксиста і викрали авто

Судді задовольнили апеляційну скаргу адвоката потерпілого – батька водія


На Вінниччині суд призначив довічне позбавлення волі убивцям, які задушили таксиста і викрали авто

Вінницький апеляційний суд ухвалив вирок, яким призначено довічне позбавлення волі убивцям. Вони задушили таксиста, щоб заволодіти його цінними особистими речами та автомобілем. Судді задовольнили апеляційну скаргу адвоката потерпілого – батька водія.

Про це йдеться у вироку апеляційного суду.

«Троє засуджених мають відбувати суворіше покарання. Суд першої інстанції не повністю врахував тяжкість і суспільну небезпечність злочинів та спосіб їх скоєння. Водночас нагадала: санкція частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України передбачає від десяти до п`ятнадцяти років позбавлення волі або довічне.

На Вінниччині суд призначив довічне позбавлення волі убивцям, які задушили таксиста і викрали авто

Покарання у виді довічного позбавлення волі встановлюється лише за вчинення особливо тяжких злочинів. У частині 5 статті 12 КК України зазначено, що злочин, за який передбачається покарання у виді довічного позбавлення волі, є особливо тяжким», – йдеться у вироку апеляційного суду.

Призначаючи покарання, місцевий суд не врахував, що обвинувачені діяли як організована група, за змовою скоїли шістнадцять злочинів, з яких чотири – умисні особливо тяжкі», – йдеться у вироку апеляційного суду.

На Вінниччині суд призначив довічне позбавлення волі убивцям, які задушили таксиста і викрали авто - фото 2

Нагадаємо, двоє жителів Вінницького району й один – Іллінецького, які раніше відбували покарання в місцях позбавлення волі, з липня по жовтень 2015 року викрадали з автомобілів, зокрема, акумулятори, магнітоли й колеса. Потім їм захотілося заволодіти чужою машиною. Домовилися навіть із працівником СТО, що той купить у них крадену іномарку. Жертвою обрали таксиста на «ауді». Замовили йому поїздку з Вінниці до Мізяківських Хуторів Вінницького району. Дорогою один зі злочинців накинув водієві на шию металевий трос і почав його душити, але зашморг обірвався. Таксист намагався втекти. Пасажири його наздогнали й побили, вивезли до лісу, зв’язали руки ременем й задушили мотузкою. Зашморг на шиї затягували усі троє. Потім таксиста пограбували: заволоділи майном на 20 з лишком тисяч гривень. Іномарку ж продали через кілька годин за 20 тисяч, хоча, за висновками експертів, її вартість – більше 100 тисяч. Така «ціна» життя двадцятивосьмирічного чоловіка, у якого були дружина і двоє малолітніх дітей.

Організатору й керівнику злочинної групи місцевий суд призначив 15 років позбавлення волі з вилученням майна, двом іншим – відповідно 13 і 14. Теж – із конфіскацією.

Вінницький апеляційний суд скасував вирок першої інстанції лише в частині призначеного покарання та присудив чоловікам довічне позбавлення волі. Решту рішення не змінив.

Вирок набув чинності з моменту проголошення. Його ще можна оскаржити у Верховному Суді.

На Вінниччині суд призначив довічне позбавлення волі убивцям, які задушили таксиста і викрали авто - фото 3

На Вінниччині суд призначив довічне позбавлення волі убивцям, які задушили таксиста і викрали авто - фото 4

Вінниця.info, фото Вінницького апеляційного суду