18 трав. 2020 14:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

96

0

На Вінниччині судитимуть чоловіка, який підробив заповіт, щоб отримати земельну ділянку площею чотири гектари

На Вінниччині судитимуть чоловіка, який підробив заповіт, щоб отримати земельну ділянку площею чотири гектари

В залежності від рішення суду, порушник або виплатить штраф, або на три роки сяде до в’язниці


На Вінниччині судитимуть чоловіка, який підробив заповіт, щоб отримати земельну ділянку площею чотири гектари

Працівники Бершадської місцевої прокуратури Вінницької області направили до суду обвинувачення щодо жителя Теплицького району. Чоловік підробив заповіт та довідку сільської ради про те, що він нібито мешкав разом з особою, яка померла ще 20 років тому, і подав їх державному реєстратору та нотаріусу. В результаті незаконно отримав свідоцтво про смерть особи та свідоцтво про право на спадщину за заповітом на земельну ділянку площею 4,4 гектари та вартістю в 115 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Отже, використавши завідомо підроблені документи, шахрайським способом порушник незаконно отримав право власності на земельну ділянку. Таким чином він позбавив орган місцевого самоврядування, відповідно до ст. 1285 Цивільного кодексу України (Управління спадщиною), можливості вчиняти необхідні дії, спрямовані на збереження спадщини (в тому числі отримувати плату за виконання повноважень, спрямованих на збереження спадщини) до її прийняття спадкоємцем.

Органом досудового розслідування дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 КК (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство)

Порушення за частиною 4 статті 358 карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Частина 2 статті 190 КК України передбачає кримінальну відповідальність у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1 700 гривень) або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Вінниччині про підозру оголосили директору товариства та інженеру щодо заволодіння бюджетними коштами.

Вінниця.info, фото – ілюстративне