9 груд. 2020 15:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

101

0

На Вінниччині судитимуть чотирьох іноземців, які поранили чоловіка, пограбували кілька будинків та викрали автомобіль

На Вінниччині судитимуть чотирьох іноземців, які поранили чоловіка, пограбували кілька будинків та викрали автомобіль

Зловмисникам інкримінують порушення за 5 статтями Кримінального кодексу


На Вінниччині судитимуть чотирьох іноземців, які поранили чоловіка, пограбували кілька будинків та викрали автомобіль

8 грудня до Іллінецького районного суду Вінниччини передали обвинувальні акти щодо чотирьох іноземців, учасників злочинного угрупування. Обвинувачених підозрюють у тому, що на території області вони скоїли серію крадіжок з будинків на суму в 113 тисяч гривень, викрали автомобіль та з пістолета поранили одного з потерпілих.

Про це інформують в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як зазначають в повідомленні, суму завданих збитків під час розслідування відшкодували.

За даними слідства, до складу організованої озброєної вогнепальною зброєю злочинної групи увійшли 4 іноземця. Члени «банди» ретельно планували свої дії та готувалися до вчинення кожного злочину, задля маскування одягали балаклави.

У ході розбійного нападу із пістолета завдали вогнепальне поранення потерпілому.

Затриманим інкримінують порушення, передбачені ст. 257, ч. 5 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Довідково

Ст. 257 Кримінального кодексу (бандитизм) – карається позбавленням волі на строк від 5 до 15 років.

Ч. 5 ст. 185 ККУ (крадіжка в особливо великих розмірах або організованою групою) – передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Ч. 3 ст. 289 ККУ (заволодіння транспортним засобом, вчинене групою або поєднане з насильством) – передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю) – карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, на початку грудня оголосили підозру «банді» іноземців, які в Іллінецькому районі напали на родину підприємця. Затримали зловмисників в середині червня. В березні цього року вони увірвалися в будинок підприємця, жителя Іллінецького району. Зі зброї злочинці поранили чоловіка, зв’язали його дружину, дідуся і двох дітей, а також забрали гроші. Відомо, що нападники - громадяни Молдови.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – поліції