17 верес. 2020 15:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

96

0

На Вінниччині судитимуть директора підприємства та інженера, які заволоділи бюджетними грошима, виділеними на ремонт школи

На Вінниччині судитимуть директора підприємства та інженера, які заволоділи бюджетними грошима, виділеними на ремонт школи

Зібрані матеріали справи співробітники прокуратури направили до суду.


На Вінниччині судитимуть директора підприємства та інженера, які заволоділи бюджетними грошима, виділеними на ремонт школи

За процесуального керівництва прокурорів Барського відділу Жмеринської місцевої прокуратури слідчі Барського відділення поліції у стислі строки закінчили досудове розслідування стосовно директора одно з підприємств та інженера з технічного нагляду. Їх підозрюють в тому, що вони заволоділи бюджетними грошима, які виділили для ремонту місцевої школи. Зібрані матеріали співробітники прокуратури направили до суду.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі

Як йдеться в повідомленні, слідчі з’ясували, що директор товариства з обмеженою відповідальністю, яке здійснює свою діяльність на території Барського району, вступив у злочинну змову з інженером з технічного нагляду. Керівник підприємства вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів фактично виконаних ремонтних робіт приміщення ЗОШ І-ІІІ ст. в одному із сіл Барського району. Ці документи, в свою чергу, засвідчив власним підписом та печаткою інженер з технічного нагляду, що призвело до незаконного перерахування у грудні 2019 року відділом освіти Барської районної державної адміністрації на рахунок товариства коштів в сумі понад 67 тисяч гривень, якими зловмисники незаконно заволоділи.

З урахуванням зібраних, у кримінальному провадженні, доказів та завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, у найкоротші строки, після повідомлення зазначеним особам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом.

Довідково

Порушення за ч. 3 ст. 191 КК караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За ч. 1 ст. 366 КК України – караються штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Вінниччині судитимуть посадовця райдержадміністрації, інспектора та директора підприємства, які привласнили бюджетні гроші, виділені на ремонт спорткомплексу.

Вінниця.info, фото – ілюстративне