20 верес. 2019 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

80

0

На Вінниччині судитимуть головного лікаря за розтрату бюджетних коштів

На Вінниччині судитимуть головного лікаря за розтрату бюджетних коштів

Лікар підписав документи про отримання від постачальника спецавтомобіля, але авто не було обладнано необхідним устаткуванням, про що було відомо лікарю.


На Вінниччині судитимуть головного лікаря за розтрату бюджетних коштів

Прокуратура Вінницької області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів головним лікарем одного з медичних закладів Вінницького району. Лікар підписав документи про отримання від постачальника спецавтомобіля, але авто не було обладнано необхідним устаткуванням, про що було відомо лікарю.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області.

Прокуратурою Вінницької області до Вінницького районного суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами одного зі спеціалізованих медичних закладів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Установлено, що, в грудні 2018 року, головний лікар медичної установи, діючи умисно, підписав документи про отримання від постачальника спеціалізованого автотранспортного засобу на підставі раніше укладеного договору. Водночас, як установлено органами досудового розслідування, отриманий автомобіль не було обладнано необхідним устаткуванням, про що було достовірно відомо головному лікарю. Вказані незаконні дії призвели до розтрати бюджетних коштів на суму майже 185 тис. гривень.

В Ухвалі суду від 9 вересня 2019 року, йдеться:

«…Під час розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що 17.12.2018 ОСОБА_1 , перебуваючи на посаді головного лікаря Комунального закладу «Вінницький обласний клінічний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом», розташований в с. Березина, Вінницького району, будучи службовою особою, діючи умисно, в інтересах третіх осіб, а саме Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгова компанія «Сплайн», зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив розтрату бюджетних коштів на суму 184 288 гривень, призначених для придбання автомобіля спеціального призначення – мобільної (пересувної) лабораторії.

Крім того, ОСОБА_1 достовірно знаючи про те, що згідно договору про закупівлю товару № 92 ТОВ «ВТК «Сплайн» не виконано його вимоги щодо обладнання автомобіля Ford Transit V363 відповідно до технічної специфікації а саме: витяжним вентилятором, кондиціонером, опалювачем, зовнішнім вводом, освітленням салону, мережею 12/220 V по салону автомобіля, підлогою, боковими стінами, стелею, перегородкою з дверима між відсіками, теплошумоізоляцією, місцями для персоналу та відвідувачів, меблями, опромінювачем бактерицидним, автохолодильником, бензогенератором інверторним Weekender X3500ie, маркізою Dometic PR-2500, висувною підніжкою, раковиною з краном та баками для забору та зливу води, сигналізацією, набором зимової резини з металевими дисками, гумовими килимками салону, двома автомобільними вогнегасниками, а також не надано відповідних супровідних документів щодо його переобладнання на колісний транспортний засіб спеціального призначення…

…засвідчив своїм підписом та печаткою Комунального закладу «Вінницький обласний клінічний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом» накладну № 42 від 07.12.2018 про отримання вказаного транспортного засобу спеціального призначення, чим вчинив видачу завідомо неправдивого офіційного документа. Таким чином, ОСОБА_1 вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, тобто розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення», – йдеться в документі.

Вiнниця.info