24 лип. 2020 11:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

92

0

На Вінниччині судитимуть керівника лісгоспу, який організував незаконну порубку дерев

На Вінниччині судитимуть керівника лісгоспу, який організував незаконну порубку дерев

Збитки, яких він завдав своєю діяльністю, склали майже 1,5 мільйона гривень


На Вінниччині судитимуть керівника лісгоспу, який організував незаконну порубку дерев

Співробітники прокуратури Вінницької області затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників Державного підприємства «Хмільницьке лісове господарство». Посадовець вносив неправдиві відомості до офіційних документів та організував незаконну порубку дерев, що спричинило тяжкі наслідки. Збитки державі через його дії склали понад 1,3 мільйона гривень.

Про це повідомляють в пресслужбі прокуратури Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, підозрюваний у жовтні 2019-го року оформив офіційне доручення та видав дозвіл на проведення санітарної рубки лісу на території Літинського лісництва, де вона не передбачалася. В результаті цих дій працівники лісового господарства, керуючись рішенням керівника, здійснили незаконну порубку дерев різних порід.

Завдані державі збитки становлять понад 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Посадовцю лісгоспу інкримінують порушення за ч. 4 ст. 246 та ч. 2 ст. 366 КК України. Санкція за подібні вчинки передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Нагадаємо, на Вінниччині директор лісгоспу організував незаконну вирубку дерев. Збитки, яких він завдав, складають півтора мільйона гривень.

Вінниця.info, фото – ілюстративне