3 лют. 2020 17:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

98

0

На Вінниччині судитимуть хлопців, віком 16 та 19 років, які катували студента

На Вінниччині судитимуть хлопців, віком 16 та 19 років, які катували студента

Кримінальне провадження щодо катування студента коледжу скеровано до суду


На Вінниччині судитимуть хлопців, віком 16 та 19 років, які катували студента

Вінницькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, щодо жорстокого катування молодиками 18-річного студента коледжу. В катуванні підозрюють двох осіб. Справу передали до суду.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Досудовим розслідуванням установлено, що двоє юнаків, один з яких є неповнолітнім, 23 грудня 2019 року у вечірній час доби, поблизу гуртожитку одного із коледжів м. Вінниці, на ґрунті помсти, вчиняли над студентом навчального закладу дії, що не відповідають загальноприйнятим нормам моралі, принижували його людську гідність.

Крім того, як встановлено під час досудового розслідування, свої дії, щодо знущань, вони знімали на відео, а також відкрито заволоділи майном потерпілого.

Наразі кримінальне провадження щодо обвинувачення двох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2. ст. 127 та ч. 2 ст. 186 КК України, скеровано до суду для встановлення ступеня вини кожного та призначення покарання.

Нагадаємо, підозрювані – юнаки віком 16-ти та 19-ти років.

Як повідомляла редакція Вiнниця.info, слідчі встановили, 22 грудня виник конфлікт і зловмисники викликали хлопця на розмову у вечірній час на вулицю, щоб поквитатися. Потерпілий боявся повідомити в поліцію, однак наступного дня погіршився його стан здоров’я і довелося викликати швидку медичну допомогу. Медики повідомили про це поліцію.

Довідка: санкція ч.2. ст. 127 Кримінального кодексу України (катування) передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі, за відкрите викрадення чужого майна (грабіж) можливе покарання за ч. 2 ст. 186 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вiнниця.info