6 січ. 2021 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

68

0

На Вінниччині судитимуть подружжя, яке виготовляло та розповсюджувало дитячу порнографію

На Вінниччині судитимуть подружжя, яке виготовляло та розповсюджувало дитячу порнографію

Обвинуваченим загрожує до 12 років ув’язнення.


На Вінниччині судитимуть подружжя, яке виготовляло та розповсюджувало дитячу порнографію

Ювенальні прокурори Вінницької обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо подружжя, яке підозрюють у виготовленні та розповсюдженні дитячої порнографії.

Про це інформують в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в повідомленні, в під час досудового розслідування слідчі встановили, що подружжя, за місцем свого проживання, протягом 2020 року зробили відеозапис малолітнього у спідній білизні у реальній та змодельованій обстановці. У подальшому цей відеозапис збули через Інтернет-ресурс.

В прокуратурі зазначають, що, відповідно до висновку мистецтвознавчої експертизи, відеозапис належить до дитячої порнографії.

Дії вказаних осіб кваліфікували за ч. 5 ст. 301 КК України (виготовлення, зберігання з метою збуту зображень та інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, та їх збут, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувачених тримають під вартою.

Довідково:

Санкція ч. 5 ст. 301 КК України передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, в липні у Вінниці затримали подружжя, яке займалося виготовленням дитячої порнографії під виглядом модельного агентства.

Затримані за підозрою у виготовленні дитячої порнографії – громадянин Австрії та його дружина-вінничанка. В липні їм оголосили підозру та взяли під варту.

В серпні у Жмеринці також затримали 52-річного чоловіка, підозрюваного в педофілії.

Як зазначив під час пресконференції 28 грудня начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, після викриття порностудії у Вінниці на облік взяли понад 500 громадян Євросоюзу, яких вважають схильними до педофілії.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ‒ ілюстративне