4 серп. 2020 10:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

82

0

На Вінниччині судитимуть прикордонників за незаконне переміщення товарів на понад 2 млн гривень

На Вінниччині судитимуть прикордонників за незаконне переміщення товарів на понад 2 млн гривень

Судитимуть прикордонників за те, що пропустили авто через закритий пункт пропуску


На Вінниччині судитимуть прикордонників за незаконне переміщення товарів на понад 2 млн гривень


Трьох прикордонників Могилів-Подільського прикордонного загону судитимуть за незаконне переміщення товарів на більше, ніж 2 мільйони гривень. За те, що пропустили авто через закритий пункт пропуску, інспекторам загрожує або штраф, або позбавлення волі.

Про це повідомляє сайті ДБР.

Слідством встановлено, що 22 травня 2020 року один із прикордонників одержав від громадянина неправомірну вигоду за сприяння в незаконному переміщенні поза митним контролем автомобілю та товару, який знаходився в ньому.

Для цього прикордонник залучив ще двох своїх колег - інспекторів, яким пообіцяв надати кошти після здійснення незаконних дій.

На Вінниччині судитимуть прикордонників за незаконне переміщення товарів на понад 2 млн гривень

Незважаючи на те, що діяльність пункту пропуску «Грабарівка» була призупинена через карантинні обмеження, транспортний засіб із товаром на понад 2 мільйони гривень перетнув державний кордон із Республіки Молдова до України.

23 травня 2020 року слідчі ДБР затримали прикордонників, а товар та автомобіль – вилучили.

Таким чином, двом прикордонникам інкримінують прийняття пропозиції та одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України), а іншому - пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України).

На Вінниччині судитимуть прикордонників за незаконне переміщення товарів на понад 2 млн гривень - фото 2

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Іншому - покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід - відділ внутрішньої безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь».

На Вінниччині судитимуть прикордонників за незаконне переміщення товарів на понад 2 млн гривень - фото 3

Вінниця.info, фото ДБР