12 квіт. 2019 17:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

97

0

На Вінниччині судитимуть рекетирів, які катували підприємців

На Вінниччині судитимуть рекетирів, які катували підприємців

Судитимуть групу рекетирів


На Вінниччині судитимуть рекетирів, які катували підприємців

Відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції закінчено досудове розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих у 2018 році за фактами вимагання грошових коштів у підприємців із застосуванням сили членами організованої злочинної групи з Тульчина Вінницької області. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано на розгляд суду.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

У жовтні минулого року поліцейські затримали членів організованої злочинної групи за вимагання 3 тисяч доларів США у мешканця Тульчинського району. Щоб чоловік поквапився з виплатою – вивезли його за село та побили. Злочинці були затримані поліцейськими під час передачі коштів.

Оперативне супроводження документування злочинної діяльності організованої групи здійснювало управління стратегічних розслідувань ГУНП у Вінницькій області.

Злочинну групу організував 25-річний мешканець Тульчина. До її складу увійшов 39-річний місцевий житель, неодноразово судимий за вчинення корисливих та насильницько-корисливих злочинів, а також 41-річний подільник, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганства та нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

В процесі досудового розслідування було зібрано докази причетності злочинної групи до вчинення протягом 2018 року трьох вимагань грошових коштів у підприємців та катування.

Дії членів злочинної групи кваліфіковано за ч. 2 та ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання) - вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим вчиненого повторно, організованою групою; та ч. 2 ст. 127 КК України (катування) - умисне заподіяння фізичного і морального страждання шляхом вчинення насильницьких дій з метою примусити потерпілого вчинити дії, що суперечать його волі, у тому числі отримати від нього визнання, а також з метою залякування, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальними актом скеровано на розгляд суду. За такі злочини підозрюваним може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

На Вінниччині судитимуть рекетирів, які катували підприємців

Вiнниця.info, фото - поліції