23 черв. 2020 11:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

62

0

На Вінниччині судитимуть трьох чоловіків, які в травні напали на сім’ю в Козятині

На Вінниччині судитимуть трьох чоловіків, які в травні напали на сім’ю в Козятині

Їм загрожує до семи років в’язниці


На Вінниччині судитимуть трьох чоловіків, які в травні напали на сім’ю в Козятині

5-го травня у Козятині троє чоловіків в стані алкогольного сп’яніння напали на сім’ю, яка мешкає по вулиці Грушевського, за те, що вони зробили їм зауваження стосовно їхньої поведінки. Зловмисники виламали двері помешкання, побили вікна, розтрощили хвіртку та погрожували вбити людей, які насмілились зробити їм зауваження. Зрештою, нападників затримали правоохоронці. Матеріали стосовно порушників передали до суду.

Про це повідомляють в пресслужбі прокуратури Вінницької області.

«Опубліковані у пресі фото з місця події – виламані штахетини, розбиті вікна, розтрощені хвіртка та двері – шокували своєю зухвалістю місцевих мешканців, чимало з яких перестали відчувати себе у безпеці у власних будинках.

Однак, завдяки оперативним діям правоохоронців хулігани були затримані та взяті судом під варту.

Подальшим досудовим слідством встановлено, що троє нетверезих мешканців Козятина, які і раніше мали конфлікт із законом, увечері 5-го травня галасували на вулиці Грушевського, поблизу будинків 79 і 81. Мешканці будинку №79 зробили усні зауваження чоловікам, після чого останні, діючи із мотивів неповаги до суспільства, ігноруючи правила співжиття, взаємоповаги, засади моральності, діючи з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, з ножами напали на беззахисних людей: виламали штахетини з паркану, вибили хвіртку, забігли на подвір’я, де почали нищити все, до чого змогли дотягнутись: вікна, двері, облицювання будинку, а також погрожували вбити людей, які посміли зробити їм зауваження. Все це також відбувалося у присутності п’ятимісячного немовляти.

Затримані порушники вини своєї не визнали, зі слідством не співпрацювали, перед потерпілими не вибачились, завдані збитки не відшкодували. Проте, на досудовому слідстві зібрано достатньо доказів їх винуватості.

Кримінальне провадження скеровано до суду для розгляду по суті. Позиція прокуратури чітка – порушники громадського порядку повинні понести законне й справедливе покарання», – кажуть в пресслужбі прокуратури.

На початку травня правоохоронці кваліфікували вчинок нападників за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). За такий злочин чоловікам загрожує до 7 років позбавлення волі.

На Вінниччині судитимуть трьох чоловіків, які в травні напали на сім’ю в Козятині

На Вінниччині судитимуть трьох чоловіків, які в травні напали на сім’ю в Козятині - фото 2

На Вінниччині судитимуть трьох чоловіків, які в травні напали на сім’ю в Козятині - фото 3

На Вінниччині судитимуть трьох чоловіків, які в травні напали на сім’ю в Козятині - фото 4

Нагадаємо, в Ямпільському районі чоловік з ножем напав на жінку та пограбував її.

Вінниця.info, фото – ілюстративні та з сайту поліції