29 трав. 2020 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

50

0

На Вінниччині судитимуть військослужбовця, який вчинив грабіж, а потім втік з-під варти

На Вінниччині судитимуть військослужбовця, який вчинив грабіж, а потім втік з-під варти

За це йому додали термін ув’язнення


На Вінниччині судитимуть військослужбовця, який вчинив грабіж, а потім втік з-під варти

На Вінниччині судитимуть старшого солдата ЗСУ, який минулого року залишив місце служби та вчинив грабіж разом зі своїм спільником. Потім вони втекли з-під варти, але одразу були затримані. За це їм додали термін ув’язнення.

Про це йдеться на сайті військової прокуратури Центрального регіону України.

«Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України до Гайсинського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальні акти щодо військовослужбовця військової частини, дислокованої на Віниччині, та його спільника.

Встановлено, що 21 березня минулого року старший солдат ЗСУ самовільно залишив місце служби та того ж дня разом із цивільною особою вчинив грабіж із застосуванням фізичного насильства, тобто скоїв злочин, передбачений ч. ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України. 22.03.2019 обидва правопорушники були затримані. На підставі ухвали слідчого судді Тульчинського районного суду Вінницької області їм обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

23 серпня минулого року обох затриманих було доставлено під конвоєм до Гайсинського районного суду Вінницької області для участі в судовому засіданні, звідки вони здійснили втечу з-під варти, але того ж дня були затримані співробітниками правоохоронних органів», – повідомляють у військовій прокуратурі.

Наразі обидва фігуранти відбувають покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 КК України, у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяці. За втечу з-під варти їм загрожує додатковий термін покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Вінниця.info