24 трав. 2021 09:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

110

0

На Вінниччині судитимуть водія, який насмерть збив двох дітей

На Вінниччині судитимуть водія, який насмерть збив двох дітей

Обвинувачений перебуває під вартою


На Вінниччині судитимуть водія, який насмерть збив двох дітей

Затверджено та передано до суду обвинувальний акт стосовно 20-річного жителя Оратівської територіальної громади, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння).

Мова йде про водія, який у березня цього року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував авто. У селі Росоша Липовецької територіальної громади він не впорався з керуванням і насмерть збив двох дітей – 7 та 6 років.

Як повідомили у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, водій, в момент появи в полі зору 7-річного велосипедиста з 6-річним пасажиром на задньому багажнику велосипеда, які рухалися по його смузі у зустрічному напрямку, не проявив особливої уваги та не зменшив швидкість аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого здійснив наїзд на дітей.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок порушення водієм вимог Правил дорожнього руху України, діти від отриманих травм загинули на місці події.

Одразу на другий день після аварії, 31 березня, водієві оголосили про підозру.

Обвинувачений перебуває під вартою. У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На Вінниччині судитимуть водія, який насмерть збив двох дітей

На Вінниччині судитимуть водія, який насмерть збив двох дітей - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото поліції Вінниччини