6 трав. 2019 15:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

74

0

На Вінниччині судитимуть жінку, яка купила авто і отримувала субсидію

На Вінниччині судитимуть жінку, яка купила авто і отримувала субсидію

За незаконно отриману субсидію вінничанку притягнуть до кримінальної відповідальності


На Вінниччині судитимуть жінку, яка купила авто і отримувала субсидію

У квітні 2019 року на Вінниччині виявлено факт заволодіннядержавними коштами шляхом безпідставного отримання державної соціальної допомоги. Жінка приховала свій реальний матеріальний стан і незаконно отримала субсидію. Справу направили до суду.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Вінницькій області.

Так, в серпні 2015 року, жителька Теплицького району звернулась до районного Управління праці та соціального захисту населення, їй надано державну допомогу у вигляді субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У подальшому жінці перераховано субсидію на опалювальний період 2016-2017 року. Однак, вона, бажаючи отримати таку допомогу від держави й надалі, приховала свій реальний матеріальний стан ( в січні 2017 року придбала автомобіль майже за 200 тис. грн). І у період з січня по жовтень 2017 року незаконно отримала житлову субсидію від держави на 9,5 тис. грн, чим спричинила збиток державному бюджету.

За виявленим фактом зареєстровано кримінальне провадження. Під час досудового розслідування прокурором Теплицького відділу Бершадської місцевої прокуратури погоджено підозру та затверджено обвинувальний акт за ч.1 ст.190 КК України, який вже спрямовано до суду.

Довідка.

ч.1 ст.190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), передбачено покарання - у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Вiнниця.info