1 лип. 2022 15:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

95

0

На Вінниччині судитимуть жінку, яка на залізниці фільмувала військову техніку

На Вінниччині судитимуть жінку, яка на залізниці фільмувала військову техніку

Жінці заргожує позбавлення волі від трьох до п’яти років


На Вінниччині судитимуть жінку, яка на залізниці фільмувала військову техніку

35-річна жителька Вінницької області, звинувачується у поширенні інформації про переміщення озброєння територією України. Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Установлено, що жінка у червні цього року на залізничній станції робила відеофіксацію військової техніки Збройних Сил України.

Достовірно знаючи про заборону поширення інформації про переміщення озброєння територією України під час війни, вона записала та переслала записане відео у мобільному додатку іншому користувачеві.

Оскільки відомостей про зафільмовану обвинуваченою техніку не було розміщено на офіційних сайтах військових відомств чи органів влади, дії громадянки кваліфікуються як кримінальне правопорушення, яке карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Нагадаємо, 20 червня Вінниця.info повідомляла, у Вінницькій області поліція затримала 36-річну жінку, яка знімала на телефон військову техніку та залізницю. Зібрані матеріали вона відправляла нібито знайомому. Тепер жінку підозрюють у співпраці з ворогом і вже передано відповідним спецслужбам.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото зі сторінки Управління СБ України у Вінницькій області