27 січ. 2021 13:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

97

0

На Вінниччині судитимуть жінку, яка завдяки підробним документам незаконно заволоділа двома земельними ділянками

На Вінниччині судитимуть жінку, яка завдяки підробним документам незаконно заволоділа двома земельними ділянками

Це завдало збитків громаді на суму близько 250 тисяч гривень.


На Вінниччині судитимуть жінку, яка завдяки підробним документам незаконно заволоділа двома земельними ділянками

Співробітники Бершадської місцевої прокуратури Вінницької області до Теплицького районного суду передали обвинувальний акт стосовно жінки, яка завдяки підробним документам заволоділа двома земельними ділянками площе майже 9 га. Це завдало збитків громаді на суму близько 250 тисяч гривень.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як з’ясували слідчі, жінка поважного віку, з метою заволодіння земельними ділянками, шляхом обману, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, протягом 2016-2017 років, використовуючи завідомо підроблені документи (заповіт та розпорядження Теплицької районної державної адміністрації), надала їх нотаріусу, а в подальшому державному реєстратору. Останній зареєстрував за обвинуваченою особою право власності на дві земельні ділянки загальною площею майже 9 га, що заподіяло шкоду територіальній громаді на суму майже 250 тис. грн.

Жінці інкримінують порушення за ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Довідково

Санкція, відповідно до ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу, передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 850 гривень) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

За порушення, згідно з ч. 2 ст. 190 КК України, жінці загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1 700 гривень) або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Вінниччині в державну власність повернули дві земельні ділянки вартістю понад 10 мільйонів гривень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне