2 верес. 2019 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

76

0

На Вінниччині судитимуть злочинців, які в березні пограбували чоловіка, а під час втечі застрелили його

На Вінниччині судитимуть злочинців, які в березні пограбували чоловіка, а під час втечі застрелили його

Тепер їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років та довічне позбавлення волі


На Вінниччині судитимуть злочинців, які в березні пограбували чоловіка, а під час втечі застрелили його

На Вінниччині судитимуть злочинну групу, яка в березні цього року пограбувала жителя с. Хоменок Шаргородського району. Злочинці забрали в чоловіка гроші, а під час втечі – застрелили його. Тепер їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років та довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Вінницької області.

Прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт щодо організованої злочинної групи, у складі 3 осіб, які організувались в озброєну банду, що вирізнялась стійкістю та згуртованістю її учасників. До її складу увійшли особи спортивної тілобудови, добре розвинені фізично, які керувались єдиним умислом на скоєння злочинів, розподілом ролей між учасниками банди, озброєністю, конспірацією та дисципліною.

Злочинна група, в березні цього року, вчинила розбійний напад на помешкання жителя Хоменок Шаргородського району, заволодівши при цьому значною сумою коштів останнього, а потім почали втікати на автомобілі Hyundai на «єврономерах».

Заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомляє, що потерпілому вдалось звільнитися, після чого він на своєму авто з мисливською зброєю почав переслідувати нападників.

На дорозі йому вдалося наздогнати авто нападників, від чого вони з‘їхали в кювет, зупинившись, злочинці застосували зброю, завдавши йому смертельного пострілу, від чого чоловік, 1985 р.н., помер на місці.

18 березня одному з підозрюваних, який є родичем застреленого чоловіка, суд обрав запобіжний захід – 2 місяці тримання під вартою без права внесення застави. Клопотання прокурора підтримав і адвокат, побоюючись самосуду селян над нападником.

19 березня Вінницький міський суд постановив взяти під варту терміном на два місяці без права внесення застави 23-річного підозрюваного.

Дії злочинців кваліфіковано за ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 115 КК України, санкції яких передбачають позбавлення волі на строк до 15 років та довічне позбавлення волі.

Вінниця.info