24 трав. 2019 11:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

47

0

На Вінниччині у дошкільному закладі отруїлися діти

На Вінниччині у дошкільному закладі отруїлися діти

Семеро дітей впродовж 18-22 травня з діагнозом «Гострий гастроентероколі» були госпіталізовані в Могилів-Подільську окружну лікарню


На Вінниччині у дошкільному закладі отруїлися діти

У дитсадку селища Вендичани Могилів-Подільського району отруїлися діти. Фахівці зафіксували спалах гострої кишкової інфекції.

«Семеро дітей впродовж 18-22 травня з діагнозом «Гострий гастроентероколі» були госпіталізовані в Могилів-Подільську окружну лікарню інтенсивного лікування. При обстеженні у 4-х дітей виявлено ротавіруси.

П’ятеро із захворілих відвідують дитячий садочок смт. Вендичани, двоє дітей - контактні по сімейному вогнищу» -повідомляє Держпродспоживслужба у Вінницькій області.

Наразі стан дітей ближче до задовільного.

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області в оперативному порядку проведено епідемічне розслідування спалаху з відбором матеріалу для лабораторного дослідження.

За результатами позапланового обстеження закладу дошкільної освіти складено 2 протоколи про порушення санітарного законодавства, підготовлено розпорядження щодо усунення порушень, які були виявлені при перевірці. Матеріали передані у Національну поліцію.

Нагадаємо, що у школі на Вінниччині, де отруїлися діти, працівники їдальні були носіями стафілококу, а вода не відповідала нормам.

Вiнниця.info