14 січ. 2022 16:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

111

0

На Вінниччині у колонію постачали сильнодіючі наркотики

На Вінниччині у колонію постачали сильнодіючі наркотики

Учасникам злочинної групи готуються повідомлення про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень


На Вінниччині у колонію постачали сильнодіючі наркотики

Служба безпеки України у Вінницькій області викрила діяльність злочинної групи в одній з вінницьких виправних колоній. Зловмисники постачали сильнодіючі наркотики на території пенітенціарної установи. Учасникам злочинної групи готуються повідомлення про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Вінницькій області.

За даними слідства, до складу угрупування входило кілька осіб, у тому числі засуджені, які відбувають покарання за вчинення тяжких злочинів. Очолював групу місцевий представник злочинного світу, так званий «смотрящий», що має вплив на засуджених виправної колонії.

Задокументовано, що «смотрящий» залучив спільників «на волі», які приховували наркотичні речовини у посилках з продуктами харчування.

Наркотики планували реалізувати наркозалежним особам, що відбувають покарання. Орієнтовно одна партія вказаних заборонених засобів надходила для кількох десятків наркозалежних осіб.

Правоохоронці викрили членів злочинного угруповання під час отримання чергової посилки. Всього задокументовано кілька подібних епізодів злочинної діяльності.

Під час обшуків у пенітенціарному закладі та за адресами мешкання спільників правоохоронці виявили:

  • чорнову бухгалтерію зловмисників з картковими рахунками у банківських установах,
  • наркотичні засоби та психотропні речовини, знаряддя для і пакування;
  • засоби зв'язку із доказами протиправної діяльності.

Учасникам злочинної групи готуються повідомлення про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Виявлення протиправної діяльності проводилося спільно з УСР у Вінницькій області, оперативними співробітниками Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, слідчими СУ ГУ НП, за процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури із залученням сил та засобів спецпідрозділу «КОРД», воєнізованого формування «ЦИКЛОН-ПОДІЛЛЯ» Центрально-Західного міжрегіонального управління.

На Вінниччині у колонію постачали сильнодіючі наркотики

На Вінниччині у колонію постачали сильнодіючі наркотики  - фото 2

На Вінниччині у колонію постачали сильнодіючі наркотики  - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото СБУ