12 черв. 2020 09:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

167

0

На Вінниччині у лісництві вилупилися сотні фазанят, планують розводити павичів

На Вінниччині у лісництві вилупилися сотні фазанят, планують розводити павичів

«Травневих» фазанят вилізло більше 300, вихід становить 75% від закладених яєць


На Вінниччині у лісництві вилупилися сотні фазанят, планують розводити павичів

Іллінецькі лісівники розводять фазанів. Вони першими в області почали займатися цією справою. На сьогодні у фазанарії, що знаходиться в Оратівському лісництві ДП «Іллінецький лісгосп», є вже 6 сучасних інкубаторів, також розширюють і асортимент видів, що вирощуються. Сьогодні, окрім фазана звичайного, розводять перепілку, є маточне поголів’я павича.

Про це повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

«Цьогоріч в оратівському фазанарії з-під штучного тепла інкубаторів побачив світ уже другий виводок курчат фазана. Першу закладку, щоправда, зробили лише у двох інкубаторах, адже весна була затяжна і скупа на тепло, а це зменшує несучість курочок, - розповів лісничий Оратівського лісництва Микола Бойко.

У середньому яйця фазана гріються в інкубаторі 24-28 днів. «Травневих» фазанят вилізло більше 300, вихід становить 75% від закладених яєць. Другу закладку ще не порахували, курчатка лише вчора вилупились. До речі, працівниці фазанарію, коли бачать, що основна маса курчат уже вилізла, іноді допомагають тим, хто не може пробити шкаралупу яйця», - зазначають лісівники.

На Вінниччині у лісництві вилупилися сотні фазанят, планують розводити павичів

Перепілку вирощують другий рік. Сьогодні нараховують 300 голів молодняка. Реалізовують дорослу особину за ціною 40 грн. за голову. В більшості купує перепілок населення заради того, щоб кури неслися. Адже їхні яйця цінуються як смачний та дієтичний продукт харчування. Хоча догляд за цією птицею теж має бути ретельним.

«А от розведення павичів – це завдання на перспективу. Наразі в лісництві є лише 5 птахів, які стануть маточним поголів’ям для розведення. Закупили цих екзотичних пернатих у Тростянці. Це дуже примхливий у догляді птах, самки починають нестися через три роки. Цього року у них стартує перший сезон несучості. Тож як все піде гаразд, іллінецькі лісівники реалізовуватимуть у майбутньому і павичів», - додають лісівники.

На Вінниччині у лісництві вилупилися сотні фазанят, планують розводити павичів - фото 2

На Вінниччині у лісництві вилупилися сотні фазанят, планують розводити павичів - фото 3

На Вінниччині у лісництві вилупилися сотні фазанят, планують розводити павичів - фото 4

Раніше ми писали, що у лісах Вінниччини живе півтисячі «царських» фазанів.

Вінниця.info, фото – лісівників