26 серп. 2020 17:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

94

0

На Вінниччині у виправній колонії «довічник» підрізав ножицями співкамерника

На Вінниччині у виправній колонії «довічник» підрізав ножицями співкамерника

У колонії стався конфлікт між двома засудженими до довічного позбавлення волі


На Вінниччині у виправній колонії «довічник» підрізав ножицями співкамерника

Бершадська місцева прокуратура виявила порушення режимних вимог щодо утримання осіб засуджених до довічного позбавлення волі у «Ладижинській виправній колонії № 39».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

7 серпня у колонії стався конфлікт між двома засудженими до довічного позбавлення волі. Під час сварки один засуджений з використанням нього ножиць наніс іншому засудженому тяжкі тілесні ушкодження.

Відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення в цей же день слідчим відділенням Ладижинського ВП Бершадського ВП ГУ НП у Вінницькій області внесені до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.

Бершадською місцевою прокуратурою, проведено перевірку щодо законності потрапляння у приміщення камерного типу, де утримуються засуджені до довічного позбавлення волі, колючо-ріжучих та інших заборонених предметів. В діяльності окремих службових осіб виявлено порушення режимних вимог щодо утримання осіб засуджених до довічного позбавлення волі, що призвело до настання вказаних наслідків. З метою упередження подібних випадків на майбутнє та притягнення винних осіб до відповідальності внесено документ прокурорського реагування.

Також, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, змінено правову кваліфікацію у кримінальному провадженні з умисного тяжкого тілесного ушкодження на замах на вбивство.

Нагадаємо, два роки тому в Ладижинській колонії прокуратурою було виявлено ряд порушень.

Вінниця.info